avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vazare bunuri firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vazare bunuri firma

Un srl se afla intr-o situatie financiara dificila. Administratorul doreste sa vanda din mijloacele fixe, autoturisme, un motistivuitor, ...in ce conditii o poate face? Are nevoie de AGA pentru a avea acordul celorlti asociati? Daca se face AGA in convocare se enumara exact mijloacele fixe sau se poate spune doar generic "vanzare mijloce fixe"?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:39, 17 Decembrie 2007
daca vinde sub 50% din aciv nu are nevoie de AGA, dar eu ii recomand sa ceara acordul AGA pt. a evita o eventuala raspundere personala:D
In cazul SRL-urilor, legea nu impune nicio limitare in ceea ce priveste posibilitatea administratorilor de a instraina active (nu se aplica art.150 si art.15322 LSC). Prin urmare, in absenta unor prevederi restrictive ale actului constitutiv sau a unei hotarari AGA de limitare a puterii acestuia, administratorul este liber sa incheie orice tip de acte impuse de activitatea comerciala a societatii, inclusiv acte de instrainare ale activelor.
Este indicat ca administratorul sa convoace AGA care sa aprobe vanzarea mijloacelor fixe respective, care trebuie insa individualizate.
Mult succes!
Recomandata este o AGA deoarece bunurile la o evaluare mai "atenta" pot depasi 50% din capitalul social al societatii si astfel nu pot aparea probleme ulterioare referitor la raspunderea personala a administratorului.
Capitalul social al firmei e foarte mare, 40 000 ron, nu cred ca ar fi probleme din acest punct de vedere! Vor sa vanda niste Dacii mai vechi si un motostivuitor...

Alte discuții în legătură

Procedura srl vanzare imobil dana_toader dana_toader As dori sa stiu daca un SRL care doreste sa vanda un teren (care nu este aport in natura la capitalul social, ci doar activ al societatii) trebuie sa convoace ... (vezi toată discuția)
Cine poate convoca aga in srl? interpretate art 195 legea 31/1990 andreistan andreistan Buna ziua, Intr-un SRL cu 2 asociati 50-50%, drepturi egale, asociatul care NU ESTE administrator poate convoca AGA, [b]sau[/b] poate CERE ADMINISTRATORULUI ... (vezi toată discuția)
Actiune civila de contestare hotararii aga la un srl otilia_adamescu otilia_adamescu Buna ziua avem urmatoarea situatie: sunt administrator unic si asociat cu 45%r la o firma de turism un SRL. Restul partilor sociale sunt detinute de o alta ... (vezi toată discuția)