avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cumparat apartament cu sediu social
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cumparat apartament cu sediu social

Buna ziua,
am achizitionat in august 2007 un apartament de la o persoana fizica, acesta avand sediul social al firmei in acest apartament. In contract am trecut ca vanzatorul se obliga sa schimbe sediul social de la acest apartament in 15 zile de la data semnarii contractului, lucru care nu s-a intamplat. Ce pot face sa scap de problema, avand in vedere ca individul a disparut si nu mai dau de el?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Anda Alexandra Schieszer , Avocat 00:20, 24 Februarie 2008
si cu ce te incurca sediul?
pai ... 1 la mana, vreau sa trec sediul firmei mele acolo, iar doi, primesc toate citatiile si somatiile de plata pentru firma respectiva. Deci ...
Am auzit ca trebuie sa il dau in judecata la TB sectia VI Comerciala. Voi ce ma sfatuiti???
Va multumesc,
Da..trebuie as initiezi procedura de radiere a sediului firmei de la adresa respectiva.
Motivatie ai : esti noul proprietar care a incheiat cu vechiu proprietar o intelegere in sensul celor aratate.; nu intelegi sa preiei obligatiile proprietarului initial referitor la sediul societatii comerciale;
Pe de alta parte ai putea sa-l dai in judecata pe individul respectiv pentru obligatie de a face, cerand instantei de judecata sa-l oblige la ceea ce si-a asumat prin contract, sub conditia platii de daune de intarziere pe fiecare zi pana la radierea sediului.
Daca acest lucru nu te avantajeaza, intrucat CHIAR nu poti da de el ori nu are bunuri executabile pe numele lui, va trebui sa apelezi la prima varianta; aceasta insa costa bani si timp , pe care le vei suporta in integralitate.
Vad ca subiectul e vechi, dar totusi... cererea de radiere se face la registrul comertului, in temeiul legii 26/1990. E drept ca apartine de Tribunal, dar nu te duci fizic la tribunal si treaba merge mult mai repede: 5 zile lucratoare daca ai toate actele. Costurile nu sunt nici ele asa de mari: nu publici nicio hotarare, deci cred ca scapi chiar ieftin.
Doar societatea respectiva are dreptul de a radia sediul social. Ce puteti face dvs? Sa-i trimiteti o instiintare cum ca incepand cu luna urmatoare ii veti factura o chirie

Alte discuții în legătură

La ce riscuri este supus proprietarul unui apartament in care se gaseste sediul social? windy windy Va rog sa ma lamuriti daca exista vreun risc pentru proprietarul unui apartament in care se gaseste sediul social al unei societati cu datorii foarte mari la ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu firma d3ag0s d3ag0s As dori sa stiu care este calea legala prin care pot forta schimbarea sediului social al unei societati comerciale. Povestea pe scurt este urmatoarea: in 2009 ... (vezi toată discuția)
Doua societati comerciale la aceeasi adresa Monicaluis Monicaluis Buna ziua, va rog ajutati-ma cu o lamurire. Am inchiriat prin contract o garsoniera pentru a o transforma in sediu de firma. Avocatul firmei a mers la ... (vezi toată discuția)