As dori sa stiu care este calea legala prin care pot forta schimbarea sediului social al unei societati comerciale. Povestea pe scurt este urmatoarea: in 2009 mi-am dat acordul in calitate de proprietar a unui apartament ca sediul unei firme (apartinand unui foarte bun prieten la vremea aceea) sa fie trecut drept adresa aprtamentului pe care il detin.
La finele anului 2010 firma respectiva a fost implicata in tot felul de procese si ca urmare saptamanal primesc citatii si hotarari judecatoresti la aceasta adresa. Toate bune si frumoase pana la momentul in care saptamana trecuta m-am trezit cu oganele politiei municipale care timp de o saptamana au tot revenit cautand proprietarul firmei (adresa acestuia din buletin nu coincide cu adresa sediului social al firmei).
Avand in vedere ca nu gasesc nici o cale de a intra in legatura cu acesta, pentru a schimba sediul social al firmei pe care o conduce, as dori sa stiu care sunt metodele legale prin care pot realiza acest lucru, in calitate de proprietar al acestui sediu.
In principiu, acesta nu este un motiv de a radia sediul social apartinand unei societati, mai ales ca, in afara faptului ca primiti niste hartii(daca erau de la fisc de exemplu, ar fi fost mai putin grav?) si ca au venit cei de la politie cautandu-l pe el si nu pe d-voastra, inteleg ca nu v-a adus nici un prejudiciu locuintei, etc. etc.
Cand ati fost de acord cu stabilirea sediului social la d-voastra in locuinta era de asteptat ca la o societate comerciala pot aparea tot felul de probleme.
Depinde si cu ce fel de document i-ati dat spatiul, inchiriere, comodat si care sunt clauzele contractuale.
In principiu, se poate depune prin registrul comertului, o actiune in Tribunal pentru radierea sediului social. Vedeti in actul pe care-l aveti care sunt clauzele prin care poate inceta contractul.
Daca si-a stabilit sediul societatii prin simplul acord al dvs. il notificati ca intr-un anumit termen sa-si mute sediul, in caz contrar il dati in judecata pentru dizolvarea societatii in conformitte cu art. 237 lit. c din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Poate reusiti sa-l speriati cu notificarea, daca nu poate urma un proces care va costa ceva.
depuneti cerere de dizolvare si radiere cf dispo legale aratate mai sus de colegul meu - sad-...solicitati si judecarea in lipsa cf . art 242 cod proc civila