avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale la ce riscuri este supus proprietarul unui apartament ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

la ce riscuri este supus proprietarul unui apartament in care se gaseste sediul social?

Va rog sa ma lamuriti daca exista vreun risc pentru proprietarul unui apartament in care se gaseste sediul social al unei societati cu datorii foarte mari la finante.. Administratorul acestei societati a incheiat un cotract de comodat cu proprietarul apartamentului.Administratorul nu doreste schimbarea sediului social,invocand lipsa banilor. Ce solutii exista pentru a determina administratorul sa schimbe sediul social? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: windy , utilizator 13:15, 17 Iulie 2011
Buna ziua !
Nu exista niciun risc al proprietarului in speta . Rezilierea contractului de comodat va determina obligativitatea administratorului firmei respective de a schimba sediul social .
Datoriile apartin societatii comerciale.
Proprietarul apartamentului in care societatea isi are sediul social nu este raspunzator pentru aceste datorii.
Contractul de comodat poate inceta :
- prin denuntare unilaterala, daca s-a prevazut in mod expres in contract;
- prin implinirea termenului pentru care a fost cedata folosinta apartamentului;
- prin rezolutiunea contractului, daca cealalta parte contractanta a incalcat vreuna din obligatiile contractuale.
Va multumesc pt raspuns.va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti rezilierea unde se face? Care sunt pasii de urmat recomandati de dumneavoastra? avand in vedere ca administratorul nu va face absolut nici un demers.E oare posibil sa faca proprietarul apartamentului singur toate demersurile petru a scapa de acest sediu social?
Ca sa puteti radia mentiunea sediului de la Registrul comertului, trebuie sa obtineti o hotarare judecatoreasca in acest sens. Primul pas este anularea ccontratului de comodata asa cum v-a prezentat anterior colega.
Unde trebuie anulat contractul de comodat? Acest contract a fost facut la un notariat.

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu vs. declaraþie unilateralã de rezoluþiune / reziliere Patrick_ Patrick_ Pornind de la prevederile art. 1552 - NCC și de la un articol scris de un avocat asociat al unei prestigioase case de avocatură bucureștene, vă ... (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)
Rezolutiunea in contractele comerciale DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua, Imi poate explica si mie cineva, din randul dumneavoastra, diferenta clara dintre: - pactul comisoriu expres de gradul I, care este clauza ... (vezi toată discuția)