avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere si prelungire cim perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere si prelungire cim perioada determinata

buna! intrebarea mea este :poate o firma sa concedieze o persoana cu cim pe perioada nedeterminata din motive de restructurare de posturi si sa faca act aditional la cim perioada determinata timp sezonier altei persoane care este angajata pt acelasi post ? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 25 Septembrie 2010
O poate face dar nu in acelasi moment. Trebuie sa treaca macar o luna dezile, termenul in care fostul salariat poate contesta decizia de concediere.
Da, poate s-o faca ...insa daca se va constesta decizia de concediere , salariatul concediat va avea castig de cauza deoarece nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drpturile si obligatiilor angajatorilor caprice caprice Buna ziua, un patron al unui salon de coafura are dreptul de a concedia si angaja dupa bunul plac? Adica nu prevede legislatia muncii faptul ca un angajator ... (vezi toată discuția)
Desfiintare locului de munca Q&A Q&A Este legala incetarea CIM determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat pe motive de reorganizare a activitatii (art 65 din codul muncii) ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala art 65 anymaryh anymaryh Buna seara! Va rog sa-mi spuneti in cazul unei concedieri individuale art 65 alin 1, dupa cat timp poate fi angajata o alta persoana pe acelasi post? ... (vezi toată discuția)