avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM perioada determinata cat CIM al titularului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM perioada determinata cat CIM al titularului de post este suspendat

Buna ziua,

Am contract de munca pe perioada determinata de 2 ani (titulara de post este in concediu crestere copil). La intoarcerea persoanei contractul meu inceteaza.
1. Contractul inceteaza in aceeasi zi in care titularul de post incepe serviciul? Mai exact: daca vine la serviciu in data de 20, eu mai lucrez pana in 19 inclusiv sau pana in 20?
2. Daca mai am zile de concediu de luat le pot lua in ultima perioada a contractului la insistentele angajatorului chiar daca eu nu vreau? Ma poate obliga in mod legal?
3.Pe carnetul de munca (cand mi-l inchide) se va trece ultima zi de munca sau prima zi in care nu am lucrat?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Margelan , utilizator 20:07, 25 Septembrie 2010
1. C.i.m. incheiat pe durata determinata va inceta la expirarea duratei pentru care a fost incheiat .... data aceasta data este 20 , atunci veti lucra pana pe data de 20.

2. CO se solicita de catre salariat si nu de catre angajator.
puteti sa-mi raspundeti si la ultima intrebare?

multumesc
3. pe carnetul de munca se va mentiona ultima zi lucrata
Se trece data cand expira c.i.m. ... de exemplu, se incheie un c.i.m. pe durata determinata de 3 luni , de la 01.08.2010 pana la 01.11.2010. Data incetarii este 01.11.2010.
multumesc pentru raspuns dar...n-am inteles...
Deci daca colega vine in 20, eu in 20 nu mai lucrez si pe cartea de munca apare data de 20?

scuze dar....:O

Alte discuții în legătură

Incetare cim pentru a beneficia de somaj anymaryh anymaryh Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o solutie la aceasta problema : un angajat are cim pe perioada determinata de 3 luni (23.01.13 - 22.04.13) pe perioada ... (vezi toată discuția)
Contract determinat incetare jax jax Buna ziua, M-am angajat cu data de 1 oct. cu ctr. determinat perioada 1 luna, functia economist, expira pe data de 31 oct. (cade duminica) daca dupa ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca elyababau elyababau Am un angajat caruia i-am prelungit durata contractului de munca cu inca 2 luni. cum notez in carnetul de munca la rubrica "mutatia intervenita" PRELUNGIT ... (vezi toată discuția)