avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acceptarea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acceptarea mostenirii

am un certificat mostenitor de la defuncta ma mama din anul 2001. in anul 2005 s-a emis un tp la legea 18 unde sint mai multi mostenitori de la tatal mamei mele unde este si mama mea.trecuta pe titlu. dar eu nu am facut certificat de mostenitor suplimentar cu acest TITLU PROPRIETATE legea 18/1991..unde mama mea este in indiviziune cu ceilalti mostenitori.Va rogb sa-mi spuneti daca trecind trei ani de la emiterea T.P. daca am pierdut dreptul la mostenire pentru acest titlu deoarece nu l-am trecut intr-un certificat mostenitor suplimentar.dupa mama mea.?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 21:48, 25 Septembrie 2010
Nu ati pierdut acest drept, dar nu ar fi rau sa va reglementati d.p.d.v. legal situatia.
avocat Cristina Popescu
Puteti oricand sa va adresati notarului public in vederea emiterii unui certificat de mostenitor suplimentar.
Mergeti la acelasi notar si solicitati suplimentarea certificatului de mostenitor introducand si TP despre care faceti vorbire.
Deci, conform Anexei A la Titlul de proprietate faceti supliment la actul de baza - de exemplu, certificatul de mostenitor.
dreptul nu l-ati pierdut. de accea e bine sa mergeti la notar pt dezbaterea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate raluca77 raluca77 Sunt doua surori pe un titlu de proprietate dintre care una din surori a decedat.Fiul celei decedate a murit si el ,dar a ramas fiul acestuia.Titlul de ... (vezi toată discuția)
Pretentie testamentara taur36 taur36 Dupa decesul testatarului s-a deschis succesiunea in termen . Nu a declarat la deschiderea succesiuni un teren - de existenta caruia stia - si nici in timpul ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate ContSters127894 ContSters127894 Buna seara.Bunicii mei au avut cateva hectare cu pamant.Mama este singura mostenitoare(titlul de propietate este pe numele bunicilor decedati). Cum pot ... (vezi toată discuția)