avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

As vrea sa stiu ..daca sotia a obtinut prin succesiune o suprafata de teren, eu, in cazul divortului am vreun drept asupra acelui teren?
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 00:06, 26 Septembrie 2010
Buna seara !
Nu aveti niciun drept , bunul fiind considerat bun propriu al sotiei .
Nu, nu aveti dreptul asupra acelui teren pentru ca bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire, legat sau donatie sunt bunuri proprii, afara numai daca dispunatorul a prevazut ca ele vor fi comune, ori in cazul de fata discutam de o mostenire.
Nu,cu certitudine nu aveti nici undrept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie intre rude de grad i popd_ms popd_ms Am o situatie complicata si as avea nevoie de un sfat (cel putin sa stiu de unde sa incep demersurile). Sunt impreuna cu actuala sotie de peste 10 ani si de ... (vezi toată discuția)
Partaj? pretentii la divort? wap54 wap54 Va rog un sfat, inaintea casatoriei am dobandit prin mostenire o suma de bani. M-am casatorit ulterior dobandirii, am constatat ca nu am facut tocmai bine caci ... (vezi toată discuția)
Testament roxxy_aid roxxy_aid vreau sa va prezint un caz si de a primi un raspuns din partea dumneavoastra. Spre ex: X il numeste prin testament mostenitor unic pe Y(insurat). as dori ... (vezi toată discuția)