Cum se realizeaza efectiv aceasta consemnare a sumei urmerite la dispozitia creditorului urmaritor?
Inteleg din lecturarea art. 523 (1) cpc ca exista o diferenta ce consta in modul de consemnare, in sensul ca cf. art.428 cpc suma urmarita se consemneaza la dispozitia organului de executare, iar cf. prev. art.523 suma urmarita se consemneaza la dispozia creditorului.
Ma intereseaza care este exact aceasta procedura de consemnare a sumei la dispozitia creditorului urmaritor cf. prev.art.523(1) cpc.
Multumesc.
Se consemneaza suma la CEC, pe numele si la dispozitita creditorului.
Procedura ofertei de plata si a consemnatiunii este reglementata prin art. 586-590 inclusiv Cod procedura civila. Vedeti si art 114-1121 din Codul civil.
Executarea silita-art.371 si urmatoarele cpc.
procedura de consemnare a sumei la dispozitia creditorului-se depune intreaga valoare a creantei in contul executorului judecatoresc,care va incheia un proces verbal de stingere a debitului.
deschideti procedura ofertei reale urmate de consemnare astfel:
notificati creditorul sa-i predati suma...apoi executorul incheie pv si va trimite sa consemnati suma la banca la care are contul..pe numele executorului ( BEJ) in favoarea creditorului..
p. v. incheiat ... mentionat anterior constituie titlu executor pt cheltuielile de executare/oferta consemnare si s-ar putea ca suma consemnata sa fie egala cu suma datorata de creditor cu titlu de cheltuieli..
motiv pt care o popriti..
asta inseamna un dosar de oferta consemnare si unul de poprire:D
creditorul neavand nici de dat nici de luat...si ramaneti prieteni:)
desigur, e posibil creditorul sa se prezinte sa-si ridice suma ...insa va compensati pe loc