avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită oferta reala de plata
Discuție deschisă în Executare silită

oferta reala de plata

un debitor pus in executare pentru, sa spunem, 10.000 lei depune la executorul investit cu executarea o oferta reala de plata pentru suma de 5000 lei, considerand ca aceasta este suma datorata.
care ar fi pozitia pe care trebuie sa o adopte creditorul, sa accepte plata partiala, solicitand totodata executorului continuarea executarii pt restului sumei sau refuze plata?

exista si o contestatie la executare pe rolul instantei pe care a formulat-o debitorul si care este in curs de solutionare.
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 20:14, 11 Martie 2011
Procedura "ofertei reale de plata si consemnatiune CEC", nu se face in procedura executionala silita directa sau prin poprire, Ceea ce spuneti D-voastra nu este oferta reala de plata si, de ce? Pentru ca aceasta procedura speciala a executarii prestatiei este reglamentata de dispozitiile art.586-590 Cod proc.civ si se reglementeaza dupa regulile stabilite de disp.art.1114-1121 Cod civil.
Oferta reala de plata presupune, executarea de buna voie a prestatiunii prevazuta in Titlul Executoriu, pentru intreaga suma plus dobanzile prevazute,,,,:);)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consemnarea sumei urmarite la dispozitia creditoruli. procedura. Irina S. Irina S. Cum se realizeaza efectiv aceasta consemnare a sumei urmerite la dispozitia creditorului urmaritor? Inteleg din lecturarea art. 523 (1) cpc ca exista o ... (vezi toată discuția)
Investire cu titlu executoriu a unei sentinte irevocabile coldman coldman In urma sentintei la recurs , declarate irevocabila, am de platit o sulta. Am banii si as dori sa aflu pasii care trebuie urmati pentru a achita sulta astfel ... (vezi toată discuția)
Folosirea unui drept in chip abuziv si cu rea-credinta !!!! Manole Dumitru Manole Dumitru Debitorul unei creante, stabilita judecatoreste, nu vrea sa depuna creanta la BEJ pe care creditorul la imputernicit sa porneasca executarea silita ... (vezi toată discuția)