avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Folosirea unui drept in chip abuziv si cu rea-credinta ...
Discuție deschisă în Executare silită

Folosirea unui drept in chip abuziv si cu rea-credinta !!!!

Debitorul unei creante, stabilita judecatoreste, nu vrea sa depuna creanta la BEJ pe care creditorul la imputernicit sa porneasca executarea silita impotriva sa. Acesta depune creanta la alt BEJ la dispozitia si pe numele executorului din acelasi BEJ. Creditorul ataca in instanta operatiunea facuta de debitorul sau, si, instanta se pronunta cu "anularea oferte reale de plata si a consemnatiunii facuta de debitor", si hotararea ramane irevocabila. Debitorul sustine in continuare ca el s-a lichidat si s-a liberat de obligatia pecuniara fata de creditorul sau, La BEJ-ul respectiv sau efectuat niste acte si toate cheltuielile au fost platite de debitor din creanta depusa, Deci s-au perdut niste sume mai de bani din vina debitorului. Intreb o actiune impotriva debitorului ca a folosit in chip abuziv folosind procedura disp.art 586 si urm. Cod proc.civ. are vreo sansa??? :sorry::sorry::sorry:#-o#-o
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 19:03, 23 Februarie 2011
puteti dovedi ca suntem in prezenta unui caz abuziv si nu doar in prezenta unei necunoasteri a legii civile? poate ca debitorul a fost de buna credinta si asa a crezut el ca executa hotarirea judecatoreasca.

totul se rezuma la probatoriu - daca puteti dovedi reaua credinta, veti avea cistig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta reala de plata ContSters22096 ContSters22096 un debitor pus in executare pentru, sa spunem, 10.000 lei depune la executorul investit cu executarea o oferta reala de plata pentru suma de 5000 lei, ... (vezi toată discuția)
Articolul 723 din codul de procedura civila Manole Dumitru Manole Dumitru Daca un debitor nu se supune executarii silite pentr-o creanta \"exigibila, certa si determinata\", a depu la un alt executor (nu la cel imputernicit de ... (vezi toată discuția)
Pe cine sa chem in judecata??? Manole Dumitru Manole Dumitru O situatie cam \'ametita\\"! 1) In baza unui Titlul Executoriu pus pe o hotarare judecatoreasca; X (debitorul) si Y (creditorul). 2). Y porneste o ... (vezi toată discuția)