avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Articolul 723 din Codul de Procedura Civila
Discuție deschisă în Executare silită

Articolul 723 din Codul de Procedura Civila

Daca un debitor nu se supune executarii silite pentr-o creanta "exigibila, certa si determinata", a depu la un alt executor (nu la cel imputernicit de creditor)creanta in mai multe rate. Creditorul formuleaza contestatie le executare, Instanta se pronunta favorabil creditorului cu "anularea formelor de oferta si consemnatiune'', Actiune debitorului ia creat o situatie foarte grea creditorului in exercitarea drepturilor legale, prin executarea silita.
"Se poate invoca ca debitorul a folosit in chip abuziv procedurille Codului de Procedura Civila, si in consecinta sa fie obligat printr-o actiune la plata de daune".. daunele se presupun pentru ca creditorul nu a intrat in drepturile stabilite judecatoreste nici dupa 4 ani. Care ar fi raspunsul???:))#-o:(

Alte discuții în legătură

Folosirea unui drept in chip abuziv si cu rea-credinta !!!! Manole Dumitru Manole Dumitru Debitorul unei creante, stabilita judecatoreste, nu vrea sa depuna creanta la BEJ pe care creditorul la imputernicit sa porneasca executarea silita ... (vezi toată discuția)
Actiunea revocatorie(pauliana)se poate alica si unui contract de donatie? auraneg auraneg DACA INAINTE DE A FII EXECUTAT SILIT TU AI DOMAT PROPIETATEA UNEI PERSOANE CREDITORUL POATE CERE ACTIUNE REVOCATORIE?(PAULIANA) (vezi toată discuția)
Intr-o astfel de situatie, se poate formula o actiune in constatare? manole_dumitru manole_dumitru 1). Concomitent se fac doua dosare de executare. Creditorul depune T.Ex. la un BEJ. Debitorul \\"mimeaza\\" o procedura speciala a executarii silite ... (vezi toată discuția)