avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intr-o astfel de situatie, Se poate formula o actiune ...
Discuție deschisă în Executare silită

Intr-o astfel de situatie, Se poate formula o actiune in constatare?

1). Concomitent se fac doua dosare de executare. Creditorul depune T.Ex. la un BEJ. Debitorul "mimeaza" o procedura speciala a executarii silite (consemnatiune)la un alt BEJ. Creditorul se adreseaza Inst.de Executare si, in urma solutionarii cererii "consemnatiunea" dispusa este desfintata.
2). Pentru dosarul respectiv executorul percepe unele cheltuieli, Cheltuieli pe care executorul si - le insuseste din banii consemnati de debitor la biroul sau.
3). Intrebarea se refera; Cine trebuie sa suporte acele cheltuieli ? creditorul sau debitorul?
Se poate introduce o actiune in constatare cu obiect 'existenta unei creante neexecutata de debitor si obligarea acestuia sa o executa'???
Cel mai recent răspuns: manole_dumitru , utilizator 17:04, 27 Noiembrie 2012
Ca principiu, toate cheltuielile de executare silita sunt suportate de catre debitor. Cred ca sunteti in oarecare eroare cu privire la actiunea in constatare(art. 111 C.pr.civ. se refera la constatarea existentei sau inexistentei unui drept, si nu la o situatie de fapt). Aici discutam despre obligarea pe cale separata la cheltuieli a debitorului daca executorul nu identifica o modalitate de includere in cheltuielile de executare si a a cestor cheltuieli.
Am inteles raspunsul D-voastra. Am precizat ca executorul unde debitorul a "mimat oferta si consemnatiunea", si-a luat plata serviciilor prestate debitorului..Dar cum v-am arata procedura executorului deasemeni si cererea debitorului au fost desfintate de inst. de executare. Si, executorul la care m-am adresat eu nu a dorit sa faca aceste demersuri de a executa in totalitate debitul, pentru ca a primit o adeverinta de la celalalt executor ca sumele sau compesat in dosarul ce a fost desfintat de instanta.
Infine consider ca as avea la indemana doua cauze cu obiecte de judecata diferite "actiune in pretentii sau inconstatare".
Arat ca executorul la care m-am adresat eu mi-a remis T.Ex. dupa care am avut o actiune impotriva lui 'raspundere contractuala", solutia a fost pozitiva. Dar eu am intrebat, cheltuielile debitorului de la celalalt executor unde a mimat 'oferta si consemnatiunea', in sarcina cui trebuie sa cada??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe cine sa chem in judecata??? Manole Dumitru Manole Dumitru O situatie cam \'ametita\\"! 1) In baza unui Titlul Executoriu pus pe o hotarare judecatoreasca; X (debitorul) si Y (creditorul). 2). Y porneste o ... (vezi toată discuția)
Folosirea unui drept in chip abuziv si cu rea-credinta !!!! Manole Dumitru Manole Dumitru Debitorul unei creante, stabilita judecatoreste, nu vrea sa depuna creanta la BEJ pe care creditorul la imputernicit sa porneasca executarea silita ... (vezi toată discuția)
Executare silita cu final dezastros.!!! ce se poate face intr-o astfel de situatie??? Manole Dumitru Manole Dumitru X divorteaza de Y. Dupa divort urmeaza partajul bunurilor comune mobile si imobile; Instanta atribuie imobilul lui X si il obliga sa-i plateasca o sulta ... (vezi toată discuția)