Manole Dumitru a scris:
Ce parere a veti Domnii mei de o astfel de "executare silita" si modul cum a fost inchis Dos.Ex. Nr.. si remis T.E.???
Astept raspunsuri cat mai aproape de ceea ce trebuie sa fac.....#-o#-o
Concluzia ati exprimat-o singur: #-o #-o
Nu pot sa va sfatuiesc decat atat : daca nu ati apelat pana acum la un avocat (si cred ca nu ati facut-o), apelati macar acum, in ultimul ceas, la unul.
Inca mai exista sperante pentru descalcirea intregii povesti.
Lucrurile nu par asa de complicate pe cat le-ati exprimat D-voastra cu apelul la serviciile unui avocat. Da este o solutie, dar evenimentele eu le cunosc cel mai bine.
Dar exista un "dar in toata chestiunea aceasta", Instantele nu doresc sa solutioneze "echitabil si nepartinitor" cauzele ce au fost date spre solutionare. Nu doresc sa sprijine legal finalizarea "actului de justitie." CE POATE FACE UN AVOCAT intr-o astfel de situatie.
Am sa va redactez un act CEDO legat de speta;
"""OBLIGATIILE STATULUI DE A ASIGURA EXECUTAREA SILITA A UNOR HOTARARI JUDECATORESTI IN VIZIUNEA CEDO"""
"Prin hotararea Costantin Oprea contra Romaniei din 8 noiembrie 2007, CEDO a sactionat statul roman pentru lipsa unor eforturi suficiente pentru asigurarea EXECUTARII SILITE A UNOR PERSOANE FIZICE.
In fapt, reclamantul a obtinut o hotarare judecatoreasca prin care doua persoane erau obligate la plata unor sume de bani in favoarea sa. Demersurile de a asigura executarea s-au lovit, initial de imposibilitatea autoritatilor de afurniza adresa actuala a debitorilor, precum si bunurile pe care pe care acestia le detinea (in cazul meu OCMP-X nu a furnizat datele debitorului pentru somatia imobiliara),,, Ulterior, executorul judecatoresc nu a reusit sa asigure executarea din cauza opozitiei violente a debitorilor (in cazul meu executorul s-a lovit, de opozitia cu rea-credinta a instantelor de judecata care au fost investite cu diverse contestatii la executare). Plangerea penala introdusa de reclamant in baza art.271 C.penal a condus la o decizie judecatoreasca de neancepere a urmaririi penale, din cauza inexistentei vreunei agresiuni, (in cazul meu judecatorul este indepedent pe solutia data) cu toate ca procesele verbale intocmite de executorul judecatoresc sublinia acesta a fost motivul imposibilitatii de executare(in cazul meu instanta le-a anulat rand perand.) Plangerea disciplinara introdusa impotriva executorului judecatoresc nu a condus la nici un rezulta,. (similar cu cazul meu instanta respinge contestatia cu obiect de judecata "oblogarea ex.judecatoresc de a executa pe debitor pt. restul de creanta datorat si cheltuielile de executare").
Curtea a considerat ca statul are obligatia pozitiva de a asigura executarea unor hotarari judecatoresti, altfel DREPTUL DE ACCES LA JUSTITIE RAMANAND UNUL FORMAL si inutil. Chiar daca obligatia este una de mijloace, statul trebuie sa ia masurile pe care i-le permite legislatia interna pentru a presa o persoana de drept privat sa isi execute creantele stabilite prin hotarari judecatoresti. Or, in speta, in ciuda multiplilor posibilitati pe care i-le confera legislatia interna si in ciuda tuturor demersurilor reclamantului, executarea nu a mai avut loc (similar cu cazul meu). De aceea, Curtea a constatat existenta unei VIOLARI a art.6 din CEDO de catre statul roman. ."
Deasemeni, tot intr-o Decizie CEDO se mai arata;
"[...], Ca este iluzoriu cand o hotarare judecatoreasca nu poate fi pusa in executare, cu finalizarea atului de justitie, prin executarea hotararii judecatoresti, [..]"
Nu cred ca trebuiesc prea multe explicatii, In cazul meu cel care este violent si se opune executarii silite sunt tocmai instantele care au stabilit judecatoreste un drept de creanta rezultat dintr-n partaj bunuri comune imobiliare. (ca o paranteza partea debitoare vine cu plangaceli ca are copii nu are ce le da de mancare, nu are bani cu ce sa achite, ba ca a dat banii la alt executor,,,etc.. si judele ii admite contestatia si anuleaza actele imfaptuite de ex. judecatoresc. In final executorul la ultimatul dat prin ultima cerere de continuare a executarii silite a titlurilor de creanta si cheltuieli de executare, purcede la inchiderea Dos.Ex.Nr.. si remiterea T.Ex. fara nici o motivatie.)
De aici incolo va las pe D-voastra sa judecati. Unde exte hiba???.
Considerati ca ar exista la mijloc un "trafic de influenta dare si luare de mita"???(ca in joc sunt sume exorbitante cteanta peste un miliard si jumatate si cheltuieli de executare peste douasute de milioane, si apoi alte cheltuieli de judecata avansate pentru solutionarea multitudinelor de actiuni). Or, un avocat ce ar putea face in fata celor ce au im mana "picsul" cu care scrie hotararea??? :(