avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita cu final dezastros.!!! Ce se poate ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita cu final dezastros.!!! Ce se poate face intr-o astfel de situatie???

X divorteaza de Y. Dupa divort urmeaza partajul bunurilor comune mobile si imobile;
Instanta atribuie imobilul lui X si il obliga sa-i plateasca o sulta de aproximativ 1,7 miliarde RONI; Y se adreseaza unui BEJ cu cerere se incheie Contract pentru Dos.Ex. se plateste un onorariul costisitor si unele cheltuieli de executare. Ce face X merge la un alt BEJ. "W" si depune in mai multe rate o oarecare suma, fara a acoperi sulta prevazuta in Titlul Executoriul. Y contesta "oferta si consemnatiunea de plata facuta de X". Instanta se pronunta cu desfintarea actelor imfaptuite de BEJ. "W" , Hotararea Definitiva si irevocabila. X mai face o contestatie pe care instanta de fond o respinge insa Tribunalul o gaseste intemeieata. Y solicita prin mai multe cereri la BEJ-ul, cu care are contract si depus titlul executoriul, La a - III - a cerere, Y face o 'Contestatie la executare'' pe motivul "refuzul ex.judecatoresc de a imfaptui acte executionale impotriva lui X, pentru recuperarea creantei prevazuta in titlul si a cheltuielilor de executare". Contestatie ramasa fara succes, respinsa si pe fond si in Tribunal. Ce face Y mai departe, se adreseaza din nou la BEJ-ul cu care are contract, si acesta din urma dupa 30 de zile trimite raspunsul; Ce credeti ca scrie in raspuns???
1). Vazand "adeverinta '' emisa de BEJ-ul"W", prin care X a achitat creanta creditorului Y (fac mentiunea ca nu a achitat nimic lui Y sau imputernicitului acestuia), si X nu mai datoreaza nimic. Dar mai arat ca tot acest BEJ contractant a lui Y la o anumita data a emis un Titlul Executoriu prin care aduce aminte lui X ca are de achitat suma de Ceva milioane RONI cheltuieli de executare. Cheltuieli ce nu au fost executate. Dar BEJ-ul se tine de unele chestiuni "neortodoxe si nelegale''.
2) Va trimitem alaturat "Titlul Executor in original pus pe Sentinta Nr.. si Decizia Nr..." si Se inchide Dos.Ex. Nr...al BEJu-lui, cu care s-a incheieat contract pentru dosarul respectiv
Intrebarea mea este, Ce actiuni pot uza???;
a), Plangere impotriva ex.judecator, cu pretentii de restituire a onorariului si a tuturor cheltuielilor de executare cu aplicarea dobanzii legale la comercial (este chestiune de contract), deasemeni si aplicarea coieficientului de inflatie,
b). Contestatie la executare cu obiect de judecata " anularea p-v/ data ))) si, refuzul executorului judecatoresc de a imfaptui acte executionale impotriva lui X'' (atentie ca in P-v emis ex.judecatoresc arata ca a inchis Dos.Ex.Nr... si mi-a fost remis T.E in original).... Sau sa ma adresez cu "plangere penala''la Parchet cu acuzatii savarsirii faptei de "inselaciune'' si "abuz in serviciul contra intereselor persoanei", si constituindu-ma parte civila vatamata in procesul penal ce va fi.
c) Sa ma adresez la CEDO cu plangere impotriva Statului Roman.

P.s. potrivit disp. art.371^lit.(b) Cod proc.civ unde se arata ca se remite creditorului T.E., mentionand pe acesta cauza restituirii. Pe titlul nu este facuta nici o mentiune, daca s-a executat ceva sau nu..!! Ce parere a veti Domnii mei de o astfel de "executare silita" si modul cum a fost inchis Dos.Ex. Nr.. si remis T.E.???
Astept raspunsuri cat mai aproape de ceea ce trebuie sa fac.....#-o#-o

a
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 07:52, 2 August 2011
Manole Dumitru a scris:


Ce parere a veti Domnii mei de o astfel de "executare silita" si modul cum a fost inchis Dos.Ex. Nr.. si remis T.E.???
Astept raspunsuri cat mai aproape de ceea ce trebuie sa fac.....#-o#-o




Concluzia ati exprimat-o singur: #-o #-o
Nu pot sa va sfatuiesc decat atat : daca nu ati apelat pana acum la un avocat (si cred ca nu ati facut-o), apelati macar acum, in ultimul ceas, la unul.
Inca mai exista sperante pentru descalcirea intregii povesti.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
ContSters103772, utilizator
Lucrurile nu par asa de complicate pe cat le-ati exprimat D-voastra cu apelul la serviciile unui avocat. Da este o solutie, dar evenimentele eu le cunosc cel mai bine.
Dar exista un "dar in toata chestiunea aceasta", Instantele nu doresc sa solutioneze "echitabil si nepartinitor" cauzele ce au fost date spre solutionare. Nu doresc sa sprijine legal finalizarea "actului de justitie." CE POATE FACE UN AVOCAT intr-o astfel de situatie.
Am sa va redactez un act CEDO legat de speta;
"""OBLIGATIILE STATULUI DE A ASIGURA EXECUTAREA SILITA A UNOR HOTARARI JUDECATORESTI IN VIZIUNEA CEDO"""

"Prin hotararea Costantin Oprea contra Romaniei din 8 noiembrie 2007, CEDO a sactionat statul roman pentru lipsa unor eforturi suficiente pentru asigurarea EXECUTARII SILITE A UNOR PERSOANE FIZICE.
In fapt, reclamantul a obtinut o hotarare judecatoreasca prin care doua persoane erau obligate la plata unor sume de bani in favoarea sa. Demersurile de a asigura executarea s-au lovit, initial de imposibilitatea autoritatilor de afurniza adresa actuala a debitorilor, precum si bunurile pe care pe care acestia le detinea (in cazul meu OCMP-X nu a furnizat datele debitorului pentru somatia imobiliara),,, Ulterior, executorul judecatoresc nu a reusit sa asigure executarea din cauza opozitiei violente a debitorilor (in cazul meu executorul s-a lovit, de opozitia cu rea-credinta a instantelor de judecata care au fost investite cu diverse contestatii la executare). Plangerea penala introdusa de reclamant in baza art.271 C.penal a condus la o decizie judecatoreasca de neancepere a urmaririi penale, din cauza inexistentei vreunei agresiuni, (in cazul meu judecatorul este indepedent pe solutia data) cu toate ca procesele verbale intocmite de executorul judecatoresc sublinia acesta a fost motivul imposibilitatii de executare(in cazul meu instanta le-a anulat rand perand.) Plangerea disciplinara introdusa impotriva executorului judecatoresc nu a condus la nici un rezulta,. (similar cu cazul meu instanta respinge contestatia cu obiect de judecata "oblogarea ex.judecatoresc de a executa pe debitor pt. restul de creanta datorat si cheltuielile de executare").
Curtea a considerat ca statul are obligatia pozitiva de a asigura executarea unor hotarari judecatoresti, altfel DREPTUL DE ACCES LA JUSTITIE RAMANAND UNUL FORMAL si inutil. Chiar daca obligatia este una de mijloace, statul trebuie sa ia masurile pe care i-le permite legislatia interna pentru a presa o persoana de drept privat sa isi execute creantele stabilite prin hotarari judecatoresti. Or, in speta, in ciuda multiplilor posibilitati pe care i-le confera legislatia interna si in ciuda tuturor demersurilor reclamantului, executarea nu a mai avut loc (similar cu cazul meu). De aceea, Curtea a constatat existenta unei VIOLARI a art.6 din CEDO de catre statul roman. ."
Deasemeni, tot intr-o Decizie CEDO se mai arata;
"[...], Ca este iluzoriu cand o hotarare judecatoreasca nu poate fi pusa in executare, cu finalizarea atului de justitie, prin executarea hotararii judecatoresti, [..]"
Nu cred ca trebuiesc prea multe explicatii, In cazul meu cel care este violent si se opune executarii silite sunt tocmai instantele care au stabilit judecatoreste un drept de creanta rezultat dintr-n partaj bunuri comune imobiliare. (ca o paranteza partea debitoare vine cu plangaceli ca are copii nu are ce le da de mancare, nu are bani cu ce sa achite, ba ca a dat banii la alt executor,,,etc.. si judele ii admite contestatia si anuleaza actele imfaptuite de ex. judecatoresc. In final executorul la ultimatul dat prin ultima cerere de continuare a executarii silite a titlurilor de creanta si cheltuieli de executare, purcede la inchiderea Dos.Ex.Nr.. si remiterea T.Ex. fara nici o motivatie.)
De aici incolo va las pe D-voastra sa judecati. Unde exte hiba???.
Considerati ca ar exista la mijloc un "trafic de influenta dare si luare de mita"???(ca in joc sunt sume exorbitante cteanta peste un miliard si jumatate si cheltuieli de executare peste douasute de milioane, si apoi alte cheltuieli de judecata avansate pentru solutionarea multitudinelor de actiuni). Or, un avocat ce ar putea face in fata celor ce au im mana "picsul" cu care scrie hotararea??? :(
Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
Manole Dumitru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe cine sa chem in judecata??? Manole Dumitru Manole Dumitru O situatie cam \'ametita\\"! 1) In baza unui Titlul Executoriu pus pe o hotarare judecatoreasca; X (debitorul) si Y (creditorul). 2). Y porneste o ... (vezi toată discuția)
Este admisibila o cerere la cedo ??? Manole Dumitru Manole Dumitru Daca printr-o hotarare sunt stabilite niste drepturi, si in faza executionala din motive ilegale cel intreptatit nu poate intra in posesia dreptului ... (vezi toată discuția)
Este perimata executarea silita??? Manole Dumitru Manole Dumitru Dupa depunerea ultimei cerere de continuare a executarii silite in Dos.Ex.NrX al BEJ. Y, am asteptat termenul de 10 zile si, BEJ.Y nu a dat curs cererii, si ... (vezi toată discuția)