Daca facem analogie intre exemplul dat in dreptul penal aratand ca o persoana X savarseste infractiunea de uz de fals cu acte oficiale atunci cand depune ca proba in instanta civila o adeverinta obtinuta de la primarie in care se atesta neadevarul ca ar fi platit inpozitul pentru un imobil cand in realitate stie ca nu a platit inpozit pe apartamentul respectiv. .
Atuncea depunerea rezolutiei parchetului deci al unui act oficial cu continut mincinos ca proba in instanta civila stiind ca in acest act se atesteaza neconform adevarului ca inscrisul ce face obiectul litigiului nu ar avea continutul alterat prin stersaturi acest caz este sau nu identic cu exeplul dat in dreptul penal.?????
Precizez ca inscrisul despre care face referire procurorul este falsificat de cel care foloseste rezolutia in care se atesteaza necorespunzator adevarului nealterarea in nici un mod al inscrisului falsificat
Buna ziua !
In solutiile instantelor romane nu se accepta analogia. Din ceea ce scrieti dumneavoastra, inteleg ca parchetul a emis o rezolutie bazata pe un act fals, ceea ce eu personal nu pot sa accept.
In alta ordine de idei, daca considerati ca rezolutia parchetului este neconforma cu probatoriul, aveti caile legale de a o ataca.
Cu stima!
Daca a fost emisa o rezolutie a procurorului,avand la baza un act fals,desi nici eu nu prea cred acest lucru,decat daca acesta nu l-a verificat,aveti posibilitatea atacarii ei,fie la procurorul ierarhic superior,fie in instanta in conditiile art.275-278 c.pr.pen.
Daca procurorul cunostea ca actul este falsificat si cu buna stiinta l-a folosit,aveti si posibilitatea formularii unei plangeri penale impotriva acestuia,dar si a sesizarii CSM
Daca cunoasteti ca actul oficial este falsificat aveti posibilitatea atacarii solutiei la procurorul ierarhic superior, fie in instanta, in conditiile art.275-278 c.pr.pen.
Succes!
Rezolutii aberante
nikolos
procurorul care ancheteaza dosarul penal cu art 178 si 184 da o rezolutie negativa asupra unei cereri. Se face plangere la prim procuror care o respinge ... (vezi toată discuția)
Rezolutie nup
d-soso
Buna ziua.
As dori sa stiu daca o rezolutie cu privire la icetarea urmariri penalae pote fi atacata si in ce termen,avind in vedere ca am doua procese ... (vezi toată discuția)