avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de acces problematic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de acces problematic

Buna ziua. De curand am cumparat un teren de aproximativ 700 m in care intra si drumul de la sosea pana la el. Drumul de 3.10 m latime l-am platit pe jumate cu inca o proprietara care are acces la drum pe partea dreapta , pe partea stanga e camp iar in capat este terenul meu. Pe teren intentionez sa construiesc o casa insa nu primesc autorizatie de la primarie pe motivul ca drumul trebuie sa aiba 7 m latime. Nu cunosc legislatia dar atat de mult trebuie sa aiba drumul pentru accesul a 2 terenuri? Si nu se poate face nimic in privinta asta? Sunt foarte stresat cu problema asta ca mi-e teama ca am pierdut banii pe terenul cumparat si latimea drumului nu se poate largi.
Cel mai recent răspuns: i_valentin , utilizator 12:03, 26 Septembrie 2010
Sunt surprins de modul de abordare al acestei probleme de catre autoritatile locale. Doi dintre copii mei au inchiriat o vila intrun cartier marginas al Bucurestiului, unde s-a construit o strada intr vile , pe care nu reusesc decat cu greu sa incapa doua autoturisme unul pe langa altul. Si daca largiti strada la 7 m , nu cumva trebuie s-o si asfaltati? Eu zic sa consultati un expert juridic in legislatia de acest gen pt. ca mi se pare aberant asa ceva.
Explicatia care a fost data ca ar fi ingust drumul : nu are loc masina de pompieri sa intoarca. Nu am cum sa mai largesc drumul ce sa mai vorbesc de asfaltat ca ar fi tot in cheltuielile noastre. Dar nu inteleg din moment ce am terenul situat in capul drumului si spatiu destul in curte , nu ar putea intoarce masina de pompieri la mine in curte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e latimea minima pentru un drum de servitute? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Cumpar 27 arii teren dar nu am acces la el direct de la strada. Pentru aceasta, vecinul din fata, care are front de 27 metri la strada, imi da o bucatica de ... (vezi toată discuția)
Ne putem proteja de incalcarea promisiunilor unui dezvoltator ? ionut9000 ionut9000 Buna ziua. As dori eu sa va prezint o speta. Avem un dezvoltator ce a ridicat deja un bloc la strada principala, parcela lui fiind invecinata cu drumul ... (vezi toată discuția)
Latimea drumului de acces vizitator_buc vizitator_buc Buna ziua, este pentru prima oara cand foloesc acest forum...daca ar putea cineva sa ma lamureasca in cateva cuvinte despre autorizatia de constructii a unei ... (vezi toată discuția)