avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ne putem proteja de incalcarea promisiunilor unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ne putem proteja de incalcarea promisiunilor unui dezvoltator ?

Buna ziua.

As dori eu sa va prezint o speta.

Avem un dezvoltator ce a ridicat deja un bloc la strada principala, parcela lui fiind invecinata cu drumul nostru privat, ingust. Dansul ar avea nevoie de o cale de acces si este dispus sa mai puna o fasie la drum ca sa-l latim si apoi sa impartim cheltuielile pentru asfaltare.

Vecinii de la case bineinteles ca nu isi doresc mai multe blocuri care sa le umbreasca curtea dar dezvoltator promite ca o sa continue sa construiasca doar case, iar un drum mai lat si asfaltat ar fi un beneficiu pentru toata lumea.

Exista vreo cale legala prin care noi sa ne asiguram ca el se va tine de promisiune si nu va ridica alte blocuri avand cale de acces ?

Mentionez ca momentan latimea parcelei nu ii permite sa mai construiasca nici macar case fara a avea acces si la drumul nostru pentru ca blocul de la strada principala ocupa aproape toata latimea parcelei.

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2021
ionut9000, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionut9000 , utilizator 15:07, 25 Mai 2021
Dacă faceți un contract scris puteti
Ce am putea pune in contract ? Il putem constrange la tipul constructiei daca e terenul lui si ar obtine autorizatie pentru bloc de la primarie ? Ce s-ar intampla daca ar vinde parcela unui prieten si ar construi dupa ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot construi casa sau nu , pe un astfel de teren ? nalexandru30 nalexandru30 Buna ziua! Sunt pe punctul de a achizitiona un teren , in Bucuresti.Am mai multe probleme care ma nelamuresc si anume: 1.Terenul nu are utilitati (apa, ... (vezi toată discuția)
Front stradal radugr radugr Buna ziua, detin un teren de aprox. 2000 mp din care as putea vinde o parte. Dimensiunile lui sunt de 20 ml deschiderea la strada (frontul stradal) si peste ... (vezi toată discuția)
48 locuri de parcare pe o parcela de 900 mp cu drum privat !! EMILIANA4200 EMILIANA4200 Buna ziua, O speta putin ciudata. Locuiesc pe un drum privat cu latimea de 6 m, cota indiviza este impartita in doua: 3 proprietari de pe o parte au cota ... (vezi toată discuția)