avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizare inainte de pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizare inainte de pensie

Buna siua,

Sunt oripilata de ceea ce i se intampla tatalui meu si doresc sa stiu daca e legal- sau poate mai exista o portita de iesire...
Poate un functionar public sa fie disponibilizat in octombrie, in conditiile in care in ian. 2011 implineste 60 de ani si lucreaza din 1978,(32 ani) avand minim 8 ani de grupa a 2-a?

Nu exista o prevedere care sa ii dea posibilitatea de a se pensiona, tinand cont de faptul ca este singur intretinator (divortat) al familiei si are varsta pe care o are?...ca ratele nu se iau in calcul...
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 26 Septembrie 2010
Nu esti foarte clara .in ce conditii a fost disponibilizat sunt mai multe articole in codul muncii .cu ce articol a fost disponibilizat?
leus a scris:

Nu esti foarte clara .in ce conditii a fost disponibilizat sunt mai multe articole in codul muncii .cu ce articol a fost disponibilizat?

Fiind functionar public nu ii sunt aplicabile prevederile Codului Muncii , ci ale Legii nr.188/1999.

@ Artemia
Daca v-a fi disponibilizat , va beneficia de somaj perioada care se ia in calcul la pensie ... posibil sa indeplineasca si conditiile de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta pensionare - cumulare salariu cu pensia liviudelureanu liviudelureanu Buna ziua! Domnule Avocat, doresc a va cere un sfat in legatura cu urmatoarea speta referitor la posibilitatea pensionarii in anumite conditii: \"Sunt ... (vezi toată discuția)
Functionar public: cumul pensie - salariu Oceania Oceania Un functionar public (64 ani) caruia i-a fost emisa de Casa de Pensii decizia de pensionare pentru limita de varsta prin reducerea varstei standard de ... (vezi toată discuția)
Lnstitutia ma poate obliga sa ies la pensie? goby goby Nascuta in data de 18.09.1957. Sex feminin Studii superioare la zi de 5 ani (1978-1983) M-am angajat pe 13.09.1983 In intervalul :13.09.1983-01.05.1998 , ... (vezi toată discuția)