avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... speta pensionare - cumulare salariu cu pensia
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

speta pensionare - cumulare salariu cu pensia

Buna ziua!

Domnule Avocat, doresc a va cere un sfat in legatura cu urmatoarea speta referitor la posibilitatea pensionarii in anumite conditii:

"Sunt nascuta la data de 10.Iun.1956, lucrez din data de 13.Iul.1977, si mi-am desfasurat activitatea in trei unitati, ultima fiind Casa Judeteana de Pensii, unde acum sunt functionar public. In cele doua unitati anterioare am avut o perioada de grupa de munca cu procent 70% din care am un an spor de grupa. Varsta mea standard de pensionare se implineste la data de 10.Noi.2016. In baza elementelor prezentate anterior, am urmatoarea intrebare: daca cer pensionarea in acest moment, pot face cumul pana la data de 10.Noi.2016 a salariului cu pensia?"

Imi sustin speta prezentata anterior in baza legii 188/2000 articolul 97.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:27, 12 Ianuarie 2016
Precizati:
Cati ani, luni si zile ati lucrat cu 70%
Grupa in care ati lucrat cu 70%
Buna ziua!
Este vorba de 6 ani, 1 luna si 4 zile de grupa II-a cu 70%

Rectific din postarea anterioara:
Imi sustin speta prezentata anterior in baza legii 188/1999 articolul 98 litera d.

(Statutul functionarilor publici Actualizat 2015. Legea 188/1999 )

Multumesc!
Avand in vedere textul de lege, la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare raportul dvs de serviciu va inceta de drept.

Cererea pentru iesirea la pensie o depuneti pentru limita de varsta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare ciuruc ciuruc Un functionar public poate sa mai ramana in functie dupa data legala la care trebuie sa se pensioneze? Sunt nascuta la data 5 mai 1956 si am 42 de ani ... (vezi toată discuția)
Pensionare functionar public laura1964 laura1964 Speta este urmatoarea . un functionar public care depune dosarul de pensie fara sa anunte unitatea unde lucreaza , iar mai apoi vine cu decizia de pensionare ... (vezi toată discuția)
Militar/politist pensionat angajat functionar public rhemaxos rhemaxos Dupa cum se cunoaste, OUG nr.230/2008 a fost declarata neconstitutionala. Foste cadre militare/din politie s-au pensionat in baza legilor specifice: Legea ... (vezi toată discuția)