Domnule Avocat, doresc a va cere un sfat in legatura cu urmatoarea speta referitor la posibilitatea pensionarii in anumite conditii:
"Sunt nascuta la data de 10.Iun.1956, lucrez din data de 13.Iul.1977, si mi-am desfasurat activitatea in trei unitati, ultima fiind Casa Judeteana de Pensii, unde acum sunt functionar public. In cele doua unitati anterioare am avut o perioada de grupa de munca cu procent 70% din care am un an spor de grupa. Varsta mea standard de pensionare se implineste la data de 10.Noi.2016. In baza elementelor prezentate anterior, am urmatoarea intrebare: daca cer pensionarea in acest moment, pot face cumul pana la data de 10.Noi.2016 a salariului cu pensia?"
Imi sustin speta prezentata anterior in baza legii 188/2000 articolul 97.
Avand in vedere textul de lege, la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare raportul dvs de serviciu va inceta de drept.
Cererea pentru iesirea la pensie o depuneti pentru limita de varsta ?
Pensionare
ciuruc
Un functionar public poate sa mai ramana in functie dupa data legala la care trebuie sa se pensioneze? Sunt nascuta la data 5 mai 1956 si am 42 de ani ... (vezi toată discuția)