avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coproprietatea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coproprietatea

Am cumparat un apartament intr-o vila cu patru apartamente,fiecare dintre noi avand si cote-parte din terenul aferent constructiei.
Dupa un timp am aflat ca,pe terenul nostru comun este amplasata o fosa septica ilegela,de care beneficiaza trei imobile(doua vecine si al nostru).Mentionez ca acesta fosa septica nu figureaza in nici un act.In plus,trei dintre cei patru coproprietari au hotarat sa ingradeasca proprietatea,dar unul dintre coproprietari se opune.Acest coproprietar este si proprietarul parcelei de teren invecinate cu proprietatea noastra,de la care avem nevoie de semnatura.
Intrebarile mele sunt doua:-cum putem sa anulam fosa septica de pe terenul comun,deoarece este insalubra?
-putem face gard fara acordul acelui coproprietar "naravas" si fara semnatura vecinului de parcela.Se poate opune vecinul de parcela faptului ca noi vrem sa ne ingradim proprietatea?
Cel mai recent răspuns: ancalml , utilizator 22:58, 28 Septembrie 2010
Fosa este utila, activa, necesara pe viitor?
Granituirea presupune acordul tuturor copartasilor.
Edificarea gardului, proprietate comuna fortata si perpetua, implica respectarea regulii unanimitatii ,exprimarea de vointei tuturor coindivizarilor.
Fosa este functionala,dar este comuna la trei imobile.Intre timp a aparut posibilitatea de bransare la canalizarea orasului.
Mentionez ca respectiva fosa creeaza un disconfort imens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire socrate111 socrate111 doresc o lamurire in ceea ce priveste situatia urmatoare:sunt coproprietar pe un teren in indiviziune .teren ce reprezinta conform actului de proprietate cale ... (vezi toată discuția)
Granituire danielasabo danielasabo Buna ziua ,am cumparat de la părinți cu clauza de uzufruct viager (pentru ei)un imobil casă și teren pe care eu l -am dezmembrat în Două Loturi vânzând ... (vezi toată discuția)
Gardul din dreapta gabrielli68 gabrielli68 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, daca este adevarat ca gardul din dreapta trebuie facut de proprietarul terenului? Am o problema, In stanga mea se afla o ... (vezi toată discuția)