avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea autoturismului in stare de ebrietate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea autoturismului in stare de ebrietate

Am condus masina personala si am acrosat o alta aflata la semafor eu efectuind un viraj la dreapta.Datorita stariii in care ma aflam cat si datorita profesiei pe care se pare ca am avut-o am fugit initial de la locul accidentului insa am fost ajuns in scurt timp.Cum era si normal s-a chemat politia care a vvenit foarte repede.Am suflat in etilotest si mi-a iesit 1,40 dupa care am fost dus la IML cum era si normal si mi s-a recoltat sange.Am fost intrebat daca vreau recoltarea si celei de-a doua probe iar eu am spus ca nu este nevoie.Mentionez ca sunt sofer profesionist si inca sa zicem ca mai lucrez la o unitate militara.Poate ma puteti indruma pentru ca nu am avut nici un eveniment in 20 de ani decand conduc.De asemenea mentionez ca am toate gradele pe permis.
Cel mai recent răspuns: pytycu , utilizator 08:29, 1 Decembrie 2011
Trebuie sa va aparati cum puteti...
Probabil veti primi o pedeapsa cu suspendare.
Incercati sa va angajati un avocat care sa va apere foarte bine si poate ati avea norocul sa va fie aplicata doar o amenda administrativa.
Va fi foarte greu dar asa nu veti pierde permisul...

avocat Claudiu Lascoschi
Greu de a da indrumari fata de faptele comise.
O idee ar fi: tineti-o tot asa. Adica cu recunoasterea nu cu... etilotestul.
Avand in vedere cca in 20 de ani nu ati avut evenimente s-a putea sa scapati mai usor.
As vrea sa aud si eu avocatul care va face cu carnet dupa 1,4 si fuga de la locul accidentului:P Astea sunt povesti!
Ati savarsit doua infractiuni,conducerea unui autovehicul cu o imibatie alocolica,mai mare de 0,80 g/l alcool in aerul expirat,sanctionata cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani inchisoare si de parasirea locului accidentului sanctionata cu inchisoarea de la 2 ani la 7 ani inchisoare,aflate in concurs ideal.
Probabil ca veti primi o sanctiune cu inchisoarea,dar cu suspendarea executarii pedepsei.
Din nefericire,in urma sanctiunii veti fi trecut in rezerva ,iar permisul de conducere va fi anulat prin sentinta judecatoreasca.
Un militar si un conducator auto,cu vechime de 20 de ani este greu de crezut ca nu cunostea prevederile legale.
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Darie Tudor a scris:

Greu de a da indrumari fata de faptele comise.
O idee ar fi: tineti-o tot asa. Adica cu recunoasterea nu cu... etilotestul.
Avand in vedere cca in 20 de ani nu ati avut evenimente s-a putea sa scapati mai usor.
As vrea sa aud si eu avocatul care va face cu carnet dupa 1,4 si fuga de la locul accidentului:P Astea sunt povesti!

Nu este chiar imposibil...dar greu de realizat.
Totusi, daca ne gandim ca in 20 de ani n-a facut prostii si isi va pierde si locul de munca,in conditiile in care procurorul va fi lamurit ca nu exista riscul de a mai repeta astfel de fapte penale...orice este posibil...
Oricum la o pedeapsa cu suspendare are sanse mari dar parca ar fi prea mult...;)

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc pentru incurajari domnule Lascoschi cat si pentru sfaturi, dar din pacate nu cred ca-mi voi permite financiar la o asemenea speta un avocat. Banuiesc ca onorariile la asemenea cazuri sunt destul de mari.Domnului r.gabi as vrea sa-i fac precizarea ca nu sunt militar pentru ca in acel caz eram judecat de procuratura militara.Mai astept sugestii si sfaturi.Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Taxa avocat Daniela Dinu Daniela Dinu In situatia in care s-a facut analiza singelui la IML cu valoarea alcoolemiei de 1,55 si s-a intocmit dosar penal ,cat credeti ca va fi taxa impusa de un ... (vezi toată discuția)
Am condus sub influenta bauturilor alcoolice Mihai Ioan Mihai Ioan In data de 17.04.2017, am fost surprins la volan cu o valoare de 0.98 la etilotest, am acceptat probele biologice care inca nu au venit, am recunoscut fapta si ... (vezi toată discuția)
Daca nu am fost informat pot luat 2 pedepse cu suspendare? danut666 danut666 in 2010 am condus sub influenta bauturilor alcoolice,politistii dandu-mi permisul de conducere inapoi,avocatul de atunci mi-a confirmat ca am voie sa conduc pe ... (vezi toată discuția)