avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna pentru CIM cu fractiune de norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna pentru CIM cu fractiune de norma

Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie. Daca un angajat lucreaza cu o norma de 1 ora pe zi la cat concediu de odihna are dreptul intr-un an.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:53, 28 Septembrie 2010
Beneficiaza de acelasi numar de zile de concediu de odihna ca salariatii cu norma intreaga
Imi puteti da si mie o reglementare legala in acest sens? Va multumesc!
1. La aparitia Codului muncii (februarie 2003) exista urmatoarea precizare:
Art.140...
(4) Durata concediului de odihnă anual pentru salariaţii cu contract individual de munca cu timp parţial se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat.

2. OUG 65/2002 abroga acest alineat.
3. Si este corect sa fie asa: un salariat cu CIM cu o ora pe zi beneficiaza de acelasi numar de zile de CO deoarece el va fi in CO cate o ora in fiecare zi (restul face ce vrea asa cum facea si in timpul unei zile de munca cu celelalte 7 ore).
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc pentru raspuns. As mai avea o intrebare. Beneficiaza de acelasi numar de zile de CO chiar daca persoana respectiva mai are un CIM la o alta instituti, cu norma intreaga (8h/zi)?
DA

Alte discuții în legătură

Contract cu timp partial-zile co Andrei Gica Andrei Gica O persoana angajata cu timp partial de 4h/zi, la cate zile de CO are dreptul in decursul unui an de lucru, in conditiile in care un angajat cu norma intreaga ... (vezi toată discuția)
Concediu Bibescu Bibescu buna seara am s i eu o itrebare la c.i.m de 4 ore cite zile de c.o mi-se cuvine pentru un an lucrat (vezi toată discuția)
Angajat cu jumatate de norma mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! La cate zile de concediu are dreptul un angajat cu jumatate de norma? Va multumesc! (vezi toată discuția)