Am un titlu executoriu impotriva unei sc ,o voi numi A ,care pentru a evita executarea lui si-a instrainat activele catre alta sc ,o voi numi B.
Acestia au facut un Ordin de compensare fara respectarea O.G.77/1999 respectiv au compensat facturi de peste 10.000 ron fara sedinta de compensare la I.M.I.
In baza facturilor obtinute prin executor am solicitat validarea popririi in mina tertului ,a societatii B. Acestia pentru a suspenda orice proces in care este parte A au solicitat insolventa lui A. Am facut cerere de interventie in cererea de insolventa, mi-a fost admisa, m-am opus declansarii insolventei si cererea de insolventa a fost respinsa.
S- a declarat recurs de catre B invocindu-se ca nu avem calitate procesuala, exista vreo sansa ca instanta sa constate asta?
A doua intrebare ar fi s-ar putea admite cererea de insolventa formulata de B impotriva lui A in conditiile in care creanta este reprezentata doar de facturi ,facturi in baza carora B a solicitat emiterea somatiei de plata pe O.G. 5/2001 ,cerere ce i-a fost respinsa instanta considerind ca creanta nu este certa lichida si exigibila.
1) Cererea de interventie e justificata-aveti calitate de creditor a lui A.
In calitate de creditor, care justifica implicit existenta unui interes, aveati dreptul de a formula opozitie la cererea de deschidere a procedurii.
In concluzie, ati avut atat calitate procesuala, cat si interes- acesta probabil este si motivul pt care instanta de fond a admis opozitia si a respins cererea de declansare a procedurii de insolventa.
2) Daca A recunoaste facturile emise de B pe seama sa, deci, recunoaste datoria, judecatorul sindic va admite cererea de intrare in insolventa.
Bineinteles in civil se poate sa cistige si instanta sa stabileasca ca B are de primit de la A u suma. Problema este ca sumele asa cum reies din tilurile executorii pe care noi deja LE AVEM prin Hotariri definitive vor fi executate iar ei doi nu au decit sa se spele pe cap intre ei ,sa se execute silit intre ei pina la adinci batrinete.:D