avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz , ce lege sa specific?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz , ce lege sa specific?

Buna ziua,

Vreau sa scriu o cerere de demisie in care sa specific art x din data ( adica fara preaviz) , in ctr de munca este specificat preavizul insa din anumite motive nu vreau sa stau , seful imi va semna demisia dar trebuie sa scriu art corect sa nu am probl.

Ma ajutati va rog?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: PAS22 , utilizator 11:32, 27 Septembrie 2010
Art.55 (b) din Codul Muncii: Contractul individual de munca poate inceta ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea.
Angajatorul poate renunta la dreptul la preaviz pe care dv sunteti obligat, conf. codului muncii si a contr de munca, sa i-l acordati acestuia. Doar daca acesta nu doreste satisfacerea lui puteti inceta contractul cu acordul partilor. Pe cererea de demisie, angajatorul va scrie in mod clar daca doreste sau nu satisfacerea de catre dv a preavizului de 15 sau 30 de zile de la caz. Daca nu va aduce la cunostinta acest lucru, si dv nu semnati de luarea la cunostinta, puteti sa nu va mai prezentati la serviciu, prezumandu-se faptul ca angajatorul doreste incheierea contractului fara preavizul necesar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie bibipopescu bibipopescu Daca un angajat isi scrie demisia, iar angajatorul i-o aproba la zi, cu ce articol i se poate desface contractul de munca? art.55 B-acordul partilor sau ... (vezi toată discuția)
Demisie luciapap luciapap Buna dimineata, am primit o demisie de la un angajat cu data de astazi 13.04.11 din motive personale, fara preaviz.Eu cum procedez: ii dau nr. de inregistrare ... (vezi toată discuția)
Demisie bodo gabriella bodo gabriella doresc sa ma interesez in noul cod al muncii cu ce articol se poate desface contractul de munca la zi cu acordul partilor?? cineva doreste sa plece sa lucreze ... (vezi toată discuția)