avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare la motorina acciza redusa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare la motorina acciza redusa

Motorina fol.in agricultura are acciza redusa, prin urmare se factureaza normal la statie iar pe baza facturilor agentul econ.cu profil agr.isi depune dosarul la APIA pentru a obtine diferenta de acciza adica 1,16 lei/L de motorina consumat. Banii(subventia) au intrat in cont; care este inregistrarea contabila corecta?
Cel mai recent răspuns: JolieCont , Contabil 13:29, 27 Septembrie 2010
Nu am intalnit speta, dar cred ca puteti inregistra direct pe venituri din subventii deoarece motorina respectiva s-a consumat deja si cheltuiala este inregistrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare de motorina cu acciza redusa pentru agricultura chris35 chris35 Ati avut situatii de vanzare de motorina cu acciza redusa pentru agricultura si restituire de diferente de acciza de la bugetul statului conform H.G. 804/ 2008 ... (vezi toată discuția)
Subventii pentru suprafata apia in cifra de afaceri lexidn lexidn buna ziua! as avea urmatoarea intrebare pentru dumneavoastra : subventiile primite pentru suprafata de la APIA intra in calculul cifrei de afaceri in cadrul ... (vezi toată discuția)
Monografie agricola ramona chisalita ramona chisalita buna ziua. am o nelamurire legata de inregistrarea in contabilitate a productiei in curs de executie la o firma cu profil agricol. atunci cand inregistrez ... (vezi toată discuția)