avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce actiune pot initia impotriva executarii silite?
Discuție deschisă în Executare silită

Ce actiune pot initia impotriva executarii silite?

Buna ziua. Acum un an am facut un imprumut in nume personal garantand cu apartamentul, semnand la notariat un contract de imprumut intre mine si cel care mi-a dat acel imprumut. Nu am reusit sa restitui imprumutul iar creditorul vrea sa apeleze la serviciile unui executor pentru a-mi vinde apartamentul. Ceea ce vreau sa stiu este daca pot sa initiez vreo actiune de stopare a executarii silite. O forma de esalonare a datoriei sau orice altceva pentru ca am inteles ca executorul poate, in baza actului semnat de mine, sa-mi vanda casa fara a avea nevoie si de o semnatura din partea mea. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 19:11, 27 Septembrie 2010
Dvs nu ati precizat concret situatia.
Aveti stiinta despre existenta unei actiuni in instanta ,care sa fie investita cu puterea de a dispune investirea cu formula executorie a hotararii ramasa definitiva si irevocabila ?
Daca sunteti contactata de catre executor ,acesta detine oblogatia prevazuta de procedura legala ,de a desfasura demersuri care sa conduca la achitarea debitului
Achitarea debitului se poate realiza fie amiabil,prin negocierea esalonarii platii,intr-un termen rezonabil,fie prin executare silita
Numai daca ,la decaderea termenului asumat fata de executor,nu a fost acoperit debitul,atunci acesta ,cu scopul recuperarii debitului,continua procedura ,care consta in executarea silita bunuri mobile/imobile.conturi bancare,drepturi salariale,care le detineti in evidenta
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
Acel contract de imprumut este titlu executoriu in temeiul disp. art.66 din legea notarilor publici nr.36/1995 ?
Daca raspunsul dvs. este nu, atunci doar dupa obtinerea unei hotarari judecatoresti privind obligarea dvs. la plata debitului si a dobanzilor (conform contractului) se pune problema unei executari silite...
Inclin sa cred ca acel contract de imprumut este "titlu executoriu", situatie in care, discutati cu executorul/creditorul sau...cu un avocat despre posibilele solutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie, ce se poate executa ? ale2012 ale2012 buna seara!am primit o somatie in care scrie ca in baza art.387 C.proc civ prin care va punem in vedere ca in termen de o zi de la primirea sau lasarea ... (vezi toată discuția)
Somatie si titlu executiv ptr neplata amenda stelach stelach Buna ziua o firma amendata de itm cu 20000 lei, a primit de la fisc somatie si titlu executoriu pentru neachitarea amenzii. Administratorul societatii , ... (vezi toată discuția)
Executare silita tomamarin tomamarin Va rog mult sa ma sfatuiti ce pot sa fac! Am facut un contract de imprumut pe 3700 de euro in care se specifica ca garantie bunurile mobile si imobile, ... (vezi toată discuția)