am o intrebare legata de "relatia" dintre diurna si (ne)plata orelor suplimentare.
concret, bugetar fiind, beneficiez de o diurna "uriasa" de 13 lei/zi, bani care ajung de 2-3 cafele...
eu stiu ca diurna se acorda pentru ziua de munca prelungita (>12 ore), tocmai pt cheltuieli legate de masa (pe care oricum nu le acopera).
conducatorii institutiei in care lucrez abordeaza altfel problema - anormal, ilegal si fara logica, dupa parerea mea:
daca pleci din localitate si lucrezi si 14-16 ore pe zi, faptul ca incasezi acea suma de 13 lei, taie eventuala compesare cu ore/zile libere timpul suplimentar lucrat (cum nu se mai platesc ore suplimentare, mi se pare normal sa primesti ore libere in schimb).
daca renunti la cei 13 lei pt diurna, beneficiezi de compensarea cu libere a timpului suplimentar lucrat.
normal si legal n-ar fi atat incasarea diurnei, cat si compensarea cu timp liber a orelor ce depasesc durata normala a unei zile de lucru de 8h?
normal si legal n-ar fi atat incasarea diurnei, cat si compensarea cu timp liber a orelor ce depasesc durata normala a unei zile de lucru de 8h?
Corect:D
HOTÃRÂRE nr. 1.860/2006 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului
ART. 5
Persoana aflată în delegare care, pentru realizarea sarcinilor rezultate din obiectivele delegării, a desfăşurat activitate peste durata normală de lucru sau într-una din zilele de repaus săptămânal sau sărbătoare legală, confirmată de unitatea la care s-a efectuat delegarea, beneficiază, cu aprobarea conducerii unităţii, de timp liber în compensare, potrivit reglementărilor legale.
ART. 9
Persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.
Diurna
gicaru
Daca timp de 2 luni sunt trimis sa lucrez la o alta firma in alta localitate (peste 100 Km), dar ma intorc acasa in fiecare zi, mai beneficiez de diurna? (vezi toată discuția)
Diurna...
petre32
Stimate domn/doamna,
Lucrez la o companie privata de 3 luni, semnarea contractului s-a facut cu doua saptamani inainte de inceperea activitatii. Activitatea ... (vezi toată discuția)