avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Probleme TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Probleme TVA

La 1 martie 2010 s-a infiintat firma. Actele au fost facute la un centru local al registrului comertului de un consultant. Eu am dat banii, consultantul le-a completat.

La momentul completarii tipa m-a intrebat daca vreau sau nu ca firma sa fie neplatitoare de TVA si impreuna am decis sa o declare neplatitoare.

Toate bune si frumoase, firma de contabilitate a prelucrat documentele stiind ca firma este neplatitoare pana astazi. Azi mi-a venit o hartie de la finante cum ca trebuie sa declar valoarea TVA-ului sau ... ceva asemanator. Nu ma pricep prea bine.

Deci, firma a fost infiintata pe 1 martie iar din 2 martie este platitoare de TVA. In atele depuse la reg com ... consultanta a bifat din greseala plata TVA-ului.

Ce e de facut? Deja cred ca am doua amenzi pregatite pentru nedepunerea decontului.

Ce pot sa fac sa rezolv problema? Chiar nu vreau sa platesc TVA-ul. Firma de care vorbesc este Energy Broadcasting SRL.

Va rog .. AJUTOR!
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:49, 27 Septembrie 2010
Va recomand sa cereti de la Admin fiscala o Fisa sintetica din care sa observati obligatiile cu care figurati; poate ati facut o operatiune intracomunitara si atunci se schimba datele problemei...

Succes!
trebuie sa depuneti doua deconturi de tva trimestriale, cu scadenta 25 aprilie si 25 iulie, restante.
din pacate nu aveti ce face, daca v-ati declarat platitor de tva, chiar si din greseala, trebuie sa platiti tva aferenta operatiunilor desfasurate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie de reactivare - platitor de tva mihai_b75 mihai_b75 Am o firma de tip SRL, infiintata in 2008 cu certificat de firma platitoare de TVA. Anul trecut, la 1 august, din lipsa de activitate, mi-a fost suspendata ... (vezi toată discuția)
declaratii dupa infiintare pfa florinat florinat Subiect: Declaratii dupa infiintare PFA După ce se înființează PFA-ul, cu obiect de activitate prestare servicii către client din UE, obligațile ... (vezi toată discuția)
Declaratie tva gresit - tva calculat baboska baboska Societatea com. in anul 2009 a fost cu obligatie declaratii TVA trimestriala. In luna iulie 2009, in Declaratia TVA pe trim.II s-a strecurat o eroare: ... (vezi toată discuția)