avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna Ziua !!! Am si eu o intrebare va rog : daca soacra mea are 66% dintr-un imobil, o poate face donatie? Cealalta parte de 34% ii revine fiului ei. Poate fara acordul lui?
Se poate ataca donatia? Si ce sanse are de castig, fiul?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 15:54, 27 Septembrie 2010
ati mai postat aceeasi intrebare tot azi.soacra poate face donatie si fiul dansei poate cere revocarea donatiei.sansele de castig le va decide instanta de judecata.
poate incheia un act de donatie, numai ca fiul e mostenitor rezervatar si daca ataca donatia, are sanse de castig.
avocat Cristina Popescu
buna ziua.
soacra dvs poate dispune dupa bunul plac de ota parte din acest imobil.
daca insa prin aceasta donatie se va incalca rezerva succesorala a fiului acesta are posibilitatea sa solicite reductiunea liberalitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie proprietate Monyduma Monyduma Buna ziua.As dori sa va intreb daca se poate ceva, socrii mei au donat casa fiului lor acum 5 ani.Socrul a decedat acum 4 luni, numai ca acum fetele lor , ca ... (vezi toată discuția)
Act de donatie anameganaa@yahoo.com anameganaa@yahoo.com Buna ziua, Acum 4 ani am primit prin donatie de la matusa mea, niste terenuri. La momentul respectiv pe fiul dansei nu l interesau aceste pamanturi. Poate ... (vezi toată discuția)
Două moștenitoare, din care una are un copil, dorim ca un nepot să intre în posesia întregii moșteniri. ce act e recomandat să facem: donație sau contract de vânzare-cumpărare? galaoan galaoan Buna seara. Asi dori si eu o lamurire. Sunt 2 surori. Parintii sunt decedati, mama de 17 ani, tatal de 4 luni. Se dezbate mostenirea si se doreste ca dupa ... (vezi toată discuția)