avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neprezentare in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neprezentare in instanta

Buna ziua. Soacra-mea este citata in instanta in calitate de parata de catre fratele ei. Acesta cere anularea titlului de proprietate individual pe care soacra-mea il detine. Intrebarea mea este: in cazul in care la prima infatisare soacra nu se prezinta, care sunt riscurile si consecintele ce decurg din neprezentarea ei? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 16:56, 27 Septembrie 2010
Dosarul se va judeca in lipsa,ii poate fi anulat titlul daca nu se apara.
probabil ca se va amana daca soacra nu a fost prezenta la primul termen, apoi deja cauza se va judeca in lipsa.. i se poate anula titlul ,fapt care se poate intampla si daca se prezinta, depinde de caz, de apararea pe care si-o face...
1. Consecinta neprezentarii paratului la judecata este aceea ca nu-si va putea face apararea iar exceptiile care nu sunt de ordine publica nu vor fi invocate. De asemenea neprezentarea si nedepunerea intampinarii o fac sa piarda dreptul de a mai propune probe.
2. Nu exista nici o alta sanctiune pentru neprezentarea in instanta afara de posibilitatea de a pierde procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire ContSters183043 ContSters183043 Cum pot sa interpretez favorabil intr-un proces nedepunerea intampinarii si neprezentarea la proces a partii adverse (paratul) in proces comercial? (vezi toată discuția)
Lipsa intampinare MihaiBucur MihaiBucur Buna seara! Am un proces pe Legea 221/09, iar in luna iunie am avut primul termen pe fond. Pana la acel termen, parata (Min. Finantelor) nu a depus ... (vezi toată discuția)
Amanare proces civil executare dobrevictor dobrevictor Buna ziua, Care ar fi consecintele neprezentarii la primul termen de judecata al unui proces civil de intoarcere executare? Mentionez ca trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)