Buna ziua. Soacra-mea este citata in instanta in calitate de parata de catre fratele ei. Acesta cere anularea titlului de proprietate individual pe care soacra-mea il detine. Intrebarea mea este: in cazul in care la prima infatisare soacra nu se prezinta, care sunt riscurile si consecintele ce decurg din neprezentarea ei? Va multumesc.
probabil ca se va amana daca soacra nu a fost prezenta la primul termen, apoi deja cauza se va judeca in lipsa.. i se poate anula titlul ,fapt care se poate intampla si daca se prezinta, depinde de caz, de apararea pe care si-o face...
1. Consecinta neprezentarii paratului la judecata este aceea ca nu-si va putea face apararea iar exceptiile care nu sunt de ordine publica nu vor fi invocate. De asemenea neprezentarea si nedepunerea intampinarii o fac sa piarda dreptul de a mai propune probe.
2. Nu exista nici o alta sanctiune pentru neprezentarea in instanta afara de posibilitatea de a pierde procesul.
Lamurire
ContSters183043
Cum pot sa interpretez favorabil intr-un proces nedepunerea intampinarii si neprezentarea la proces a partii adverse (paratul) in proces comercial? (vezi toată discuția)