avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere asociat

Daca doresc sa ma retrag dintr un srl cu 50%, 50% actiuni, 2 asociati...asocitaul nu e de acord cu retragerea mea.Doresc sa apelez la instanta pt neintelegeri grave intre asociati..as dori sa stiu cat timp dureaza procesul firma isi mai desfasoara activitatea?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 13:40, 9 Octombrie 2010
sa inteleg ca nu doreste sa-i cesionati partile d-voastra sociale? aveti posibilitatea sa le cesionati oricui, explicati-i acest lucru si poate va veti intelege amiabil; firma isi va continua activitatea, desigur- depinde de ambii daca doriti sa-i suspendati activitatea.
avocat Cristina Popescu
..nu am inteles..am dreptul sa le cesionez oricui fara acordul lui..eu as vrea sa le cezsionez si altei persoane..numai sa le cesionez..dar pot fara acordul lui?
Buna seara .
Avand in vedere ca este asociatul ramas,va trebui si semnatura acestuia pe actul de cesionare . Daca acesta se opune , din motive subiective si nu obiective, puteti contesta in instanta aceasta atitudine a lui, de ,,contre ".
Marius Bote .
Dreptul d-voastra de a va instraina partile sociale la pretul dorit de d-voastra este intangibil. Eventual daca in contract este prevazut dreptul de preemptiune, aveti obligatia sa oferiti intii partile sociale celorlati asociati. Se mai poate stipula valoarea de cesionare, care insa nu poate fi mai mica decat cea rezultata din bilantzul contabil, in caz contrar clauza este nula.

Deci oferitile celorlalti asociati la pretul rezultat din bilantz, daca contractul contine acesta clauza a pretului. Nu doresc, santeti liber sa instrainati cui doriti.
Sau oferiti partile sociale la ce pret doriti d-voastra celorlalti asociati, daca acestia nu le vor, oferitile altora.

Faceti oferta in scris, cu scrisoare recomandata.

Ceilalti nu au nici un drept sa se opuna sa le instrainati chiar daca este stipulat in contract. In general clauzele din contract care dezavantajeaza vadit unele parti contractante sant prin lege nule si neavenite.
Ceilalti asociati trebuie sa faca contestarea si sa dovedeasca ca ati facut ceva nelegal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune almichim almichim Buna ziua, sunt avocat. Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste urmatoarea chestiune: Am un client asociat intr-o firma cu o persoana. Clientul meu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Cum ma pot retrage dintr-un srl unde detin parti sociale? mihaico mihaico Buna ziua, [u]Ma poate ajuta cineva cu o informatie despre cum ma pot retrage dintr-un SRL la care detin 7% din partile sociale? Vreau sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Asociati intr-o societate comerciala crysfresh crysfresh Buna ziua.Sant asociat intr-o societate comercial compusa din 3 persoane.Detin 15% in timp ce a doua persoana deetine35%,iar ceea de a treia 50%care este si ... (vezi toată discuția)