Singurul proprietar va fi sotul d-voastra, acest imobil devenind bunul sau propriu, la care veti avea parte numai in cazul decesului dumnealui; in caz de divort nu va intra in masa bunurilor partajabile.
avocat Cristina Popescu
Daca donatia este exclusiva sotului dvs., casa are calitatea de bunul propriu al sotului , iar dvs. nu veti avea nici un drept asupra acesteia in cazul unui divort.
Bunurile dobandite prin acte de donatie sunt proprii , cu exceptia cazului in care donatorul a prevazut , in act contrariul .(art. 31 din Codul familiei )
In eventualitatea unui divort , acesta nu va fi inclus in masa partajabila.(decat daca donatari sunt ambii soti )
Un asemenea act imbraca forma autentica, ad validitatem , va fi perfectat la notar.
Donatie
essteffan
Buna ziua,
In primul rand o sa multumesc anticipat tuturor celor care raspund la aceasta solicitare.
Sotia mea a primit de la parinti o bucata de pamand ... (vezi toată discuția)
Donatie
manusa
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o lamurire: mama mea vrea sa-i lase fratelui meu casa ca si donatie (eu sunt sora lui si sunt total de acord).
Va rog ... (vezi toată discuția)
Partaj
missx
Parintii mei vor sa treaca averea pe numele meu si al sotului meu . In caz de divort ce drepturi are copilul sotului meu si respectiv mama acestuia copil ... (vezi toată discuția)