avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Buna ziua! Sunt casatorita, am 2 copii si as dori sa stiu care este pozitia mea in cazul unei donatii (casa)pe care socrii mei o fac sotului meu.
Cel mai recent răspuns: FLORIN RADU , Avocat 17:50, 27 Septembrie 2010
Singurul proprietar va fi sotul d-voastra, acest imobil devenind bunul sau propriu, la care veti avea parte numai in cazul decesului dumnealui; in caz de divort nu va intra in masa bunurilor partajabile.
avocat Cristina Popescu
Daca donatia este exclusiva sotului dvs., casa are calitatea de bunul propriu al sotului , iar dvs. nu veti avea nici un drept asupra acesteia in cazul unui divort.
Bunurile dobandite prin acte de donatie sunt proprii , cu exceptia cazului in care donatorul a prevazut , in act contrariul .(art. 31 din Codul familiei )
In eventualitatea unui divort , acesta nu va fi inclus in masa partajabila.(decat daca donatari sunt ambii soti )
Un asemenea act imbraca forma autentica, ad validitatem , va fi perfectat la notar.
convingeti-va socrii sa va "treaca" si pe dv in contract. B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie manusa manusa Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o lamurire: mama mea vrea sa-i lase fratelui meu casa ca si donatie (eu sunt sora lui si sunt total de acord). Va rog ... (vezi toată discuția)
Donatie essteffan essteffan Buna ziua, In primul rand o sa multumesc anticipat tuturor celor care raspund la aceasta solicitare. Sotia mea a primit de la parinti o bucata de pamand ... (vezi toată discuția)
Dar manual surpriza ? smeagull smeagull Buna ziua, Am o intrebare teoretica. Speta: parintii unui copil unic (si casatorit) doresc sa ii doneze acestuia, ca bun propriu, o suma mare de bani, cu ... (vezi toată discuția)