avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despre amenzi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despre amenzi

Am fost lovit de o persoana ,i s-a inceput cercetarea penala si i s-a aplicat o amenda administrativa de 500 lei.Respectiva persoana m-a dat in civil in judecata pe aceasta tema ,iar instanta civila pe langa amenda administrativa i-a mai dat sa imi acorde 800 de lei daune morale.S-a facut recurs si a fost respins cu sentinta definitiva.Intrebarea mea este.
1Care este calea in care pot lua daunele morale
2 Daca persoana poate refuza sa imi plateasca ce pot si trebuie sa fac
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:40, 27 Septembrie 2010
e ceva gresit in expunerea d-voastra, mai exact persoana careia i s-a aplicat o amenda administrativa va da pe d-voastra in judecata si tot ea trebuie sa va plateasca 800 lei cu titlu de daune morale? daca asa stau lucrurile, hotararea judecatoreasca poate fi executata de buna-voie sau silit, prin intermediul executorului judecatoresc; deci mergeti la un executor si discutati cu acesta.
avocat Cristina Popescu
Expunerea dvs. este deficitara.Inteleg ca dvs aveti de recuperat 800 de lei daune morale, sper sa fi inteles corect.
Prin urmare daca inculpatul nu plateste de buna- voie ( intr-un termen rezonabil), aveti la indemana posibilitatea executarii acestuia pe cale silita.
Atentie insa la termenul de prescriptie de 3 ani, care poate fi intrerupt sau nu, suspendat sau nu dupa caz.
Eu i-am facut o plangere la politie care in urma cercetarilor i-a aplicat o amenda administrativa. Acesta neconveniindu-i de acea amenda m-a dat in judecata pentru ”neinceperea urmaririi mele penale” si aici i s-a mai dat sa imi plateasca daune morale. Nu stiu daca am fost clar
Executorul judecatoresc cum se procedeaza cu el Cine il plateste Va rog sa ma ajutati ca nu am mai trecut prin astea si nu stiu cum se procedeaza
Va adresati executorului judecatoresc competent, din raza dvs. teritoriala, cu titlul executor , veti avansa un onorariul si plata taxelor de investire cu formula executorie. Le veti recupera tot prin executorul judecatoresc, la sfarsitul procedurii.
Poate sa recupereze sumele dispuse de instanta si onorariu executor ,daca ...partea obligata de instanta la plata ,este solvabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea in aplicare a unei sentinte scopada2007 scopada2007 Cine pune in aplicare sentința instanței pentru recuperarea debitelor daca aceasta nu a fost atacata in termenul de recurs de 15 zile de către ... (vezi toată discuția)
Proces castigat, cum recuperez daunele ? drerd drerd Bunica mea a fost accidentata de cineva, a stat cateva luni in spital , i s-au acordat daune de 30 mii lei . Cum putem lua banii de la datornic ? In ... (vezi toată discuția)
Casare sentinta,rejudecare fond doinacta doinacta Buna seara, Am avut un litigiu de munca.Am cerut plata drepturilor salariale pe o perioada de 20 de zile care mi-a ramas neachitata in urma unui alt litigiu ... (vezi toată discuția)