avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proces castigat, cum recuperez daunele ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proces castigat, cum recuperez daunele ?

Bunica mea a fost accidentata de cineva, a stat cateva luni in spital , i s-au acordat daune de 30 mii lei .
Cum putem lua banii de la datornic ?
In caz ca bunica doame fereste pateste ceva , ce se intampla cu datoria pe care ar fi trebuit sa o primeasca ? Se poate transfera acea datorie pe numele altcuiva ?
Cel mai recent răspuns: drerd , utilizator 12:19, 22 Martie 2016
Angajati un avocat care se va ocupa de recuperarea creantei. Cu copia legalizata a sentintei se va merge la un birou de executor judecatoresc .Mostenitorii pot continua procesul de recuperare inceput daca fac dovada cu certificatul de mostenitor ca au aceasta calitate.
Instanta de judecata a dispus prin hotarare judecatoreasca definitiva obligarea vinovatului la plata de daune ?
Daca sunteti in posesia hotararii judecatoresti definitive,pentru recuperare daune,apelati la executor judecatoresc responsabil domiciliului debitorului=vinovatului
Executorul judecatoresc ,la cererea dv si in baza hotararii instantei de judecata va solicita acesteia incuviintarea executarii silite si va dispune executarea bunurilor in evidenta debitorului
Daca persoana vinovata este solvabila=daca are bunuri in evidenta,aveti sanse sa recuperati daunele dispuse de instanta de judecata
Da , este hotarare judecatoreasca definitiva . Vinovatul si-a instrainat in timpul procesului unele bunuri , niste terenuri pe numele fiului sau , se poate demonstra ca a facut acest lucru pentru a nu plati datoria ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire paulica_67 paulica_67 De un an sant presedinte la o asociatie. Avem un proprietar care are o datorie. L am notificat si ne a spus ca din 2014,are apartamentjl scos la licitatie. A ... (vezi toată discuția)
Merita executarea? liveomars liveomars Mama are la tara o casa in care nu locuieste nimeni.Acum un an si jumatate i-au disparut niste bunuri din casa respectiva,a chemat politia,in urma anchetei au ... (vezi toată discuția)
Furt masina- recuperare prejudiciu ybi32 ybi32 Buna seara.Am o nelamurire,daca ati putea sa imi raspundeti.Acum 2ani ni s.a furat masina de catre un baiat ce nu avea permis si a distrus.o in proportie de ... (vezi toată discuția)