avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Merita executarea?
Discuție deschisă în Executare silită

Merita executarea?

Mama are la tara o casa in care nu locuieste nimeni.Acum un an si jumatate i-au disparut niste bunuri din casa respectiva,a chemat politia,in urma anchetei au gasit faptasul,un baiat de 20 de ani cu antecedente (nu este la primul furt).In urma procesului mamei i s-a dat castig, contravaloarea unei sume de bani.
Baiatul respectiv nu lucreaza, nu are bunuri pe numele lui.
1.Cum poate mama sa-si recupereze paguba,are sentinta pe o suma de bani?
2.Daca se duce cu executorul la domiciuliul lui,ce poate lua?
3.Care sunt costurile unui executor?Sunt tarife ixe sau negociabile?
4. Are rost sa dea bani unui executor in situatia data (baiatul nu lucreaza,nu are bunuri pe numele lui,este major).sau mai bine renunta? A castigat procesul si atat, s-a ales cu paguba?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: liveomars , utilizator 20:03, 11 Ianuarie 2014
In conditiile in care exista hotarare judecatoreasca favorabila mamei dvs,teoretic ar putea dispune executarea silita a debitorului
Practic daca debitorul nu are bunuri in evidenta ,nu realizeaza venituri,executorul judecatoresc ,la cererea creditorului,poate dispune procedura executarii silite asupra bunurilor in evidenta ,inclusiv drepturi salariale-prezente si viitoare
Conform legii,contravaloare procedura de executare silita este suportata de catre debitor-daca acesta este solvabil
Daca debitorul nu are bunuri prin care sa fie executat,nu se justifica alocarea de fonduri suplimentare=onorariu executor
Daca aveti siguranta ca debitorul nu are bunuri sau venituri, mai puteti astepta cu cererea de executare. Poate se va angaja in viitor sau va dobandi vreun bun. Aveti insa grija sa nu depasiti termenul de prescriptie (3 ani). Nu este obligatoriu sa introduceti cererea de executare imediat, puteti astepta eventuale schimbari in patrimoniul debitorului.
Daca are ce mosteni (peste 20-30 ani) tot la 2 ani si 11luni incercati executarea silita pana mosteneste ceva. Fiecare executare costa, insa se recupereaza in final de la datornic. Daca nu are nimic si nici nu va avea ... nu are rostul.
Sa inteleg ca, daca se va angaja peste 8 ani de exemplu sau va avea bunuri pe numele lui,mama poate incerca procedura executarii silite din acel moment dar sa nu depaseasca 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi recuperez cheltuielile cu avocatul? xuser xuser Cum imi recuperez cheltuielile cu avocatul pe penal? pas cu pas daca se poate.. ce se intampla daca ala nu plateste acele cheltuieli, nici macar cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Furt masina- recuperare prejudiciu ybi32 ybi32 Buna seara.Am o nelamurire,daca ati putea sa imi raspundeti.Acum 2ani ni s.a furat masina de catre un baiat ce nu avea permis si a distrus.o in proportie de ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva prin care mi se cuvin niste bani! catalinm75 catalinm75 Buna ziua! Iata care este cazul, foarte pe scurt. Eu am platit unui partener de-al meu niste bani ca sa imi presteze un anumit serviciu. Acel partener nu a ... (vezi toată discuția)