Buna seara.Am o nelamurire,daca ati putea sa imi raspundeti.Acum 2ani ni s.a furat masina de catre un baiat ce nu avea permis si a distrus.o in proportie de 80%.Pentru daune am cerut o suma ce acoperea valoarea masinii si am ajuns la tribunal.Zilele trecute infractorul a fost obligat la plata sumei respectivei cu apel in termen de 10 zile de la pronuntare.Care este procedura de plata,pt ca nu ne am prezentat la ultimul proces.?cum de nu s.a dat un termen anume pt plata?va multumesc.
Instanta de judecata in baza documentelor din dosar,a declaratiilor partilor a dispus obligarea faptuitorului la achitarea prejudiciului cauzat dvs
Instanta a dispus hotarare pe care dvs trebuie sa o prezentati la executor judecatoresc responsabil domiciliului debitorului
Daca debitorul detine bunuri in evidenta fiscala,atunci executorul judecatoresc va demara procedura de executare silita
Daca insa debitorul nu detine bunuri in evidenta...aveti dreptul sa solicitati periodic executorului sa mentina pe rol activ cererea de executare silita in speranta ca poate debitorul fie va deveni proprietar asupra vreunui bun mobil/imobil,va realiza drepturi salariale asupra carora sa se dispuna procedura de executare silita
Instanta de judecata nu poate dispune termen anume pt plata ,pentru ca nu are de unde sa stie daca debitorul este sau nu solvabil
Exista numeroase situatii in care partea vatamata beneficiaza de hotarare judecatoreasca favorabila,dar nu poate recupera prejudiciul cauzat de debitor pentru ca acesta nu este solvabil