Daca de ex, o persoana face un credit de nevoi personale si cu o parte din banii respectivi achizitioneaza un bun si mai departe il vinde unei terte persoane, in cazul in care nu plateste 2 rate banca poate cere revocarea contractului de vanzare-cumparare al bunului respectiv?:D
Depinde de acte, dar nu prea cred. Si la imobile e dificil, darmite la mobile... Se prezuma buna-credinta a cumparatorului si sunt sanse mai mari sa stea in picioare...
Este gajat bunul pana la plata creditului? Apare inscris in Agenda Electronica?
Nu, nu a garantat cu nimic. in cazul creditelor de nevoi personale, din cate stiu eu banca nu iti cere nicio garantie. Parerea mea este ca cel care a cumparat apartamentul ramane cu el din moment ce a fost de buna-credinta..
In cazul unor credite de nevoi personale. Altele se garanteaza cu: gaj, ipoteca sau giranti. :D Sau mai multe dintre acestea. Nu scrie nicaieri ca daca e de nevoi personale nu e cu ipoteca.
Asa ca mai bine aflati exact si apoi reveniti, caci vad ca s-a achizitionat un bun imobil din acei bani. Ei bine, daca suma era mare, banca poate a cerut ipoteca. si daca era ipoteca era notata la CF. Si atunci nu mai vorbim de buna-credinta a cumparatorului...
Dar asta e doar o ipoteza. veniti cu datele reale.
Ipoteca mobiliarã
criss15
Buna seara!
Art.2343 din N.C.civ prevede ca ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile si imobile. Intrebarea mea este care mai e diferenta dintre ... (vezi toată discuția)