avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită obligatii
Discuție deschisă în Executare silită

obligatii

daca o persoana face un angajament scris in fata notarului,avand ca subiect obligativitatea de a plati intretinerea la bloc pentru ca numai el locuieste acolo, poate servi angajamentul respectiv drept act pe baza caruia se pune poprire pe salariu? sau trebuie actionat in judecata?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 18:48, 27 Septembrie 2010
Nu, acel inscris nu poate avea calitatea unui titlu executoriu, prin urmare fara o hotarare judecatoreasca nu poate fi pus in executare.
Ati putea avea castig de cauza, doar daca incheiati un inscris intre proprietar si...chirias/posesor imobil, care sa aiba in cuprinsul sau, o creanta certa, lichida si exigibila in conditiile prevazute de disp. Art. 66 din Legea notarilor publici 36/1995, deoarece:" Actul autentificat de notarul public care constata o creanta certa si lichida are putere de titlu executoriu la data exigibilitatii acesteia."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta ciubotarudan ciubotarudan Am dat cu imprumut notarial 20.000 lei.Termenul a fost 25.04.2011. Cum pot sa-mi recuperez banii? In contract scrie ca :,,Prezentul act constituie titlu ... (vezi toată discuția)
Contract comercial de inchiriere bunuri, la notariat ccsm123456 ccsm123456 Vreau sa inchiriez unui client bunuri pe o perioada indelungata. Clientul nu-mi elibereaza instrumente de plata la termen. Am cazut de acord sa semnam ... (vezi toată discuția)
Executare silita barcan radu daniela barcan radu daniela buna ziua,as dori sa-mi spuneti daca executarea silita e o consecinta a unui proces,e o hatarare a unei instante de judecata? se poate executa silit o persoana ... (vezi toată discuția)