avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Renuntare comanda marfa
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Renuntare comanda marfa

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:
- in timpul unui targ de produse desfasurat la Romexpo am platit unei firme un avans pentru niste aparate; ulterior, gasind in alta parte aceleasi aparate mai ieftine , am decis sa anunt firma unde am platit avansul ca renunt la marfa comandata si ca vreau sa imi returneze avansul platit.
Acestia mi-au spus ca nu pot renunta si ca trebuie sa accept livrarea marfii si implicit sa platesc diferenta de bani ramasa neplatita.
Intrebarea mea este: pot renunta la comanda facuta si sa primesc banii platiti in avans inapoi si ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a intra in posesia avansului.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 10:16, 6 Octombrie 2010
Din cele descrise, in principiu, se aplica OG 106/1999 privind contractele incheiate in afara spatiilor comerciale - daca ati incheiat contractul in calitate de consumator.
Potrivit art. 9 aveti dreptul de a denunta unilateral contractul in termen de 7 zile lucratoare, care incepe sa curga de la data primirii produselor.
Daca vanzatorul nu v-a informat despre acest drept, termenul se prelungeste cu 60 de zile lucratoare.
Pentru exercitarea dreptului de denuntare unilaterala trebuie sa anuntati vanzatorul in scris, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Vanzatorul trebuie sa va returneze suma platita in termen de 15 zile de la data primirii scrisorii.
Contractul ar putea cuprinde o clauza prin care sa pierdeti avansul in caz de refuzare neintemeiata a comenzii, dar in nici un caz nu va pot obiga ei sa platiti comanda in totalitate.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Am uitat sa mentionez ca a fost emisa doar o factura in care se mentionau toate aparatele pe care vroiam sa le achizitionez si cu suma totala de plata, si o chitanta cu valoarea avansului, deci nu am incheiat niciun contract.
Atunci ii puteti refuza si cere si returnarea avansului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare comanda achizitie intracomunitara icoman icoman Buna ziua. Poate clientul PF sa anuleze o comanda care se aduce la comanda speciala pentru el din UE, confirmata cu plata avansului prin banca sau sa o ... (vezi toată discuția)
Returnare produs f. scump achizitionat (din ignoranta) baimareanul baimareanul Buna ziua. In urma cu mai multe zile (mai mult de 10), mama mea a achizitionat de la un reprezentant al unei [b]firme (posibil[/b][b] gen M-L-M)[/b] un ... (vezi toată discuția)
Politica de returnare a produselor in 10 zile Srb Srb Din cate stiu exista legea in care ai dreptul 10 zile sa returnezi produsele comandate online. Eu am situatia respectiva: am dat un avans online(proforma), ... (vezi toată discuția)