avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... nerespectare contract executie mobila la comanda
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

nerespectare contract executie mobila la comanda

Am contractat executia unei mobile la comanda cu o firma locala din Timisoara. Am semnat contractul, am achitat avansul de 50% si am primit chitante certificand banii dati. Actualmente a expirat termenul prevazut in contract pt. executie si intru-cat nu mi se mai raspunde la telefon, atelierul de productie e inchis de fiecare data cand am ajuns acolo si sunt amanat de la o zi la alta in rarele ocazii cand mi se raspunde totusi la telefon, incep sa ma gandesc la o actiune legala de recuperare a avansului (+ eventuale daune).
Banuiesc ca nici nu se pune problema unei astfel de actiuni pana nu expira perioada de gratie trecuta in contract pentru livrarea mobilei, de 3 luni #-o... Totusi, as vrea sa stiu care e procedura legala in astfel de cazuri, chiar si dupa expirarea perioadei de gratie.
Avansul a fost in valoare de 1900 RON.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:20, 27 Septembrie 2010
In baza contractului incheiat cu unitatea respectiva,formulati plangere la OPC si Garda Financiara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, in data de 19.06.21 am incheiat un contract pentru ... ciprian.stupar ciprian.stupar Buna seara, In data de 19.06.21 am incheiat un contract pentru executia mobilei de bucatarie + un dressing la apartamentul sotiei mele. Am dat un avans de 70% ... (vezi toată discuția)
Achizitionari bunuri si nerespectarea termenului de livrare Diana_Dienush Diana_Dienush Buna ziua, As dori o recomandare din partea dvs. Problema sta in felul urmator: Am fost recent la magazinul X de bijuterii si am cerut sa ne prezinte ... (vezi toată discuția)
Avans fara onorarea comenzii. matabata matabata Buna ziua, Sunt Intreprindere Individuala. Am dat un avans (pt. o tabla de cupru), am primit o factura proforma + chitanta, dar comanda nu a mai fost ... (vezi toată discuția)