avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un caz special - transfer de la un liceu la altul in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un caz special - transfer de la un liceu la altul in primul semestru

buna seara..Ma numesc Elena am 15 anii si de cateva saptamanii am inceput "viata de liceu":(...doar k la liceu am unele probleme:-S..
Colegii se feresc de mine,nu vor sa vorbeasca cu mine parca as fii invizibila si nu pot sa ma integrez cu eii..totii sunt cu nasu` pe sus etc..se feresc de mine pentru ca sunt de etine rroma,nu mi s`a intamplat niciodata acest lucru..ca cineva sa se fereasca de mine.Acum as vrea sa ma mut din aces liceu doar ca nu vreau sa mai astept un semestru..crede`ti ca as putea?Nu o sa rezist un sem intreg acolo.Va rog sa imi spune`ti ce as putea face si unde ar trebuii sa merg ca sa ma poata ajuta cineva.
Mai preciis este vorba de liceul Jean Monnet...Va Multumesc:(
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 17:37, 1 Octombrie 2010
Scuze daca mai inisit:">..dar vreau sa aflu cat mai multe despre cum asa putea sa ma mut cat mai repede din acel liceu?
Am auzit..ca este nevoie sa ajung la inspectorat?Daca mai sunt perosoane care ma pot ajuta cu cate un sfat..va rog sa imi spune`ti.Orice indrumare din partea dumneavoastra imi este de folos
La nivel de liceu, transferul se aproba de catre Inspectoratul Scolar. Trebuie sa discuti mai intai cu directorul liceului, apoi depui cerere de transfer la Inspectoratul scolar. In cadrul Inspectoratului exista un departament pentru elevii rromi si sfatul meu este sa mergi la inspector si sa-i prezinti situatia.
Parerea mea este ca mai bine transferul decat abandonul.
poate e cam devreme sa iei o astfel de decizie.. scoala de abia a inceput. poate in timp, lucrurile nu vor mai sta asa.
A lupta cu prejudecatile este intotdeauna foarte greu, iar la 15 ani este si mai si. Din pacate, nu ai nicio certitudine ca in alt liceu situatia va sta altfel, asa ca nu ai nimic de pierdut daca incerci sa rezolvi situatia fara sa te muti. Sigur, e nevoie de timp si e nevoie sa ai un stomac tare, dar eu cred ca e posibil. Si eu am avut un coleg in situatia ta, si sa stii ca nu a durat mult pana cand a devenit prieten cu toata lumea cu care a vrut. Sigur, glume s-au facut tot timpul inclusiv pe seama etniei lui, dar nu cu rautate si fara jigniri, asa incat si el participa. Cum a facut? Sincer nu imi dau seama. A fost un coleg ca oricare altul, nu a aratat ca se simte injosit in vreun fel de originea si de familia lui, a tinut capul sus si a aratat ca poate fi un prieten la nevoie. A fost pur si simplu un liceean, ceea ce-ti doresc si tie. Capul sus!
REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ªI FUNCŢIONARE A UNITÃŢILOR DE ÎNVÃŢÃMÂNT PREUNIVERSITAR:

[ link extern ]

"Secţiunea a 7-a
Transferul elevilor

Art.135. Elevii au dreptul să se transfere de la o unitate la alta, de la o filieră la alta, de la un profil la altul, de la o specializare/calificare profesionala la alta, de la o formă de învăţământ la alta, în conformitate cu prevederile prezentului regulament şi ale regulamentului intern al unităţii de învăţământ de la şi la care se face transferul. Aprobările pentru transfer se dau de către consiliile de administraţie ale celor două unităţi de învăţământ.
Art.136. (1) Elevii din clasa a IX-a se pot transfera numai după primul semestru, dacă media lor de admitere este cel puţin egală cu media ultimului admis la specializarea la care se solicită transferul. În situaţii medicale deosebite, elevii de clasa a IX-a pot fi transferaţi şi în cursul primului semestru sau înainte de începerea acestuia, pe baza avizului comisiei medicale judeţene/ a municipiului Bucureşti, cu respectarea condiţiei de medie menţionate anterior.
(2) Elevii din clasele a X-a – a XII-a/a XIII-a se pot transfera, de regulă, la clasele la care media lor din ultimul an este cel puţin egală cu media ultimului promovat din clasa la care se solicită transferul. Excepţiile de la această prevedere se aprobă de către consiliul profesoral.
...
Art.141. (1)Elevii din învăţământul liceal se pot transfera, păstrând forma de învăţământ, astfel:
a) în aceeaşi unitate de învăţământ, de la o clasă la alta, cu aceeaşi specializare/calificare profesională, în limita efectivelor de 30 de elevi la clasă;
b ) în aceeaşi unitate de învăţământ, de la o filieră la alta, de la un profil la altul, de la o specializare la alta, de la o calificare profesională la alta, în limita efectivelor de 30 de elevi la clasă, după promovarea examenelor de diferenţă;
c) de la un liceu la altul, respectând filiera, profilul, specializarea, respectiv calificarea profesională, în limita efectivelor de 30 de elevi la clasă, în baza criteriilor prevăzute în prezentul regulament şi în regulamentul intern al liceului la care se solicită transferul;
d) de la un liceu la altul, schimbând filiera, profilul, specializarea, respectiv calificarea profesională, în limita efectivelor de 30 de elevi la clasă, după promovarea examenelor de diferenţă, în baza criteriilor prevăzute în regulamentul intern al unităţii de învăţământ la care se solicită transferul;
..."

Succes.

Alte discuții în legătură

Doua surori, acelasi liceu - una admisa, una respinsa aleius aleius Buna ziua,am o situatie destul de dureroasa pentru nepotelele mele. Sunt doua surori la 1 an diferenta,dar au urmat cursurile scolare in acelasi an.Anul ... (vezi toată discuția)
Transfer scolar in clasa a 9 pana la sfarsitul sem.1 ContSters223036 ContSters223036 buna ziua vreau sa ma transfer de la liceul in care sunt acum pentru ca nu imi place ce invat(sunt la stiinte ale naturii),colegii se iau mereu de mine sh nu ... (vezi toată discuția)
Transfer de la o unitate de invatamant la alta (liceu) emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu care sunt conditiile de transfer de la un liceu la altul, dar si de la un profil la altul. Am o fata in clasa a IX a, la un liceu cu ... (vezi toată discuția)