avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal

Buna ziua.Vreau si eu un raspuns la o intrebare sau un sfat daca se poate.Am fost oprit de un echipaj de politie si am refuzat si aparatul epilotest si probele biologice si si acum,am inteles ca o sa mi se intocmiasca dosar penal ce pot sa fac si care sunt pasi si la ce ma pot astepta.Va multumesc cu stima
#-o
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 13:50, 28 Septembrie 2010
In Codul Rutier, la capitolul infractiuni si pedepse, articolul 87, punctul 5 se mentioneza: "(5) Refuzul, impotrivirea sau sustragerea conducatorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat in procesul de instruire, sau a examinatorului autoritatii competente, aflat in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, de a se supune recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat, in vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezentei de produse sau substante stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani"
va asteapta o serie de audieri, veti merge si la procuror apoi in instanta deoarece asa cum s-a scris mai sus, nu mai aveti ce sa faceti.
eu ma bucur ca nu ati ucis un om.alcoolul la volan,eu cred ca e foarte grav.legea functioneaza.ma bucur.am vazut un caz in care tatal,beat la volan,si-a accidentat grav copilul,in fata casei.acesta il astepta fericit,sa vina tatai acasa,iar el,bolovan de beat,a tot intrat in curte cu copil cu tot.oameni iresponsabili.
veti fi chemat in mai multe randuri la audieri, atat la politie cat si la Parchet si, cel mai probabil, veti fi trimis in judecata pentru refuz de recoltare a probelor biologice. Daca aveti posibilitatea ar fi util sa va angajati un avocat care sa formuleze aparari pentru dvs. in faza de urmarire penala. Oricum, este bine sa stiti ca atitudinea de cooperare cu organele de cercetare penala constituie circumstanta atenunanta si va poate ajuta sa obtineti o pedeaspa mai blanda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice andreasfloroae andreasfloroae am fost oprit in parcare de politie , am refuzat sa suflu in etilotest, am refuzat proba de sange, si nu am predat nici un act pot sa aflu si eu ce ... (vezi toată discuția)
Baut la volan layzee_7 layzee_7 Buna seara! Astazi, socrul meu, a fost prins la volan cu o alcolemie de 0.41 in aerul expirat. A refuzat sa semneze procesul verbal si a refuzat sa mearga ... (vezi toată discuția)