avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CASS pentru Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CASS pentru Intreprindere Individuala

Buna ziua,
as avea nevoie de o lamurire...sotul are o Intreipindere Individuala....si-n paralele pana in data de sept 2010 a fost angajat la o firma ( unde s-au platit toate contributiile la stat). Acum i s-a desfacut contractul de munca si a ramas doar cu II-ul.
As avea doua probleme.
1. Sa se angajeze la propriu II sau sa faca contract separate....? Care sunt avatajele si dezavantajele fiecaruia
2. Am citit pe mai multe forumuri cum ca, chiar daca a fost angajat cu care de munca...totusi ar fi trebuit sa plateasca inca odata CASS-ul, pentru II)

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Juliae02 , utilizator 08:20, 29 Septembrie 2010
Buna ziua !
1. Daca se poate angaja in alta parte ar fi foarte bine, iar daca nu poate fi angajat in propria II. Avantajele principale ale unei angajari "separate" este plata mai mica a contributiilor si inconvenientele datorate efectelor juridice produse ca urmare a existentei angajatului pe firma( declaratii, ITM, etc.). Ca avantaje, ar fi faptul ca este propriul sau sef :D si nu mai plateste de doua ori anumite contributii.
2. Avand in vedere prevederile legale in vigoare, chiar daca este angajat, sotul este obligat sa plateasca contributia CASS pentru II pe timpul cat aceasta functioneaza.
Cu stima !
Multumesc pentru raspuns...cel mai probabil o sa optam sa faca separat contract cu CAS si o sa platim si CASS fara sa se fi angajat....oricum daca s-ar angaja...tot nu am avea mai mult de castigat...
Inca o intreabare as dori sa va adresez...(parerile fiind impartite).....cheltuielile cu CASS si CAS pot fi introdus in II ( sunt cheltuieli deductibile)?

Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare i.i. TANASE ILEANA TANASE ILEANA Buna ziua,am 48 de ani ,in data de04.08.2011 am intrat in somaj pana in04 .08 .2012,acum sunt in perioada venitului de completare .In urma cu 1 an mi-am facut ... (vezi toată discuția)
Angajare sot pe pfa sotie teoliki teoliki Buna ziua, Am un PFA -( CAEN 7112 activ inginerie...) si doresc sa angajez SOTUL sau o alata forma de incadrare ( mai simpla fata de Revisal) pentru ai putea ... (vezi toată discuția)
Cumparare societate comerciala angcris angcris Doresc sa incep o afacere si nu stiu daca e mai bine sa-mi infiintez un SRL sau sa cumpar SRL-ul unor cunostinte.Acestia si-au suspendat activitatea si nu au ... (vezi toată discuția)