Buna ziua,am 48 de ani ,in data de04.08.2011 am intrat in somaj pana in04 .08 .2012,acum sunt in perioada venitului de completare .In urma cu 1 an mi-am facut un I.I.si lucrez pe baza de contract de prestari servicii la un salon de infrumusetare(numai pe comision).In aceasta perioada nu am platit contributiile catre stat pt. ca au fost platite de la somaj.Tinand cont de varsta,vreau sa-mi platesc contributiile catre stat.Comisionul pe I.I.este mic(o suma modica),nu mi-as permite sa platesc contributiiile.Ce posibilitati am pt. plata lor?
Trebuie sa incheiati contracte de asigurare cu Casa de Pensii, Casa de Asigurari de Sanatate, precum si cu AJOFM-ul.
Perioada pentru care se va incheia astfel de contracte de asigurare cu Casa de Pensii, Casa de Asigurari de Sanatate, precum si cu AJOFM-ul constituind stagiul de cotizare in sistemul public de pensii, in sistemul asgurarilor sociale de sanatate si in sistemul asigurarilor pentru somaj.
Daca inchei aceste contracte trebuie sa am si bani ca sa platesc lunar,AICI E PROBLEMA,comisionul pe I.I. este f. mic,nu-mi permit!Ce posibilitati mai sunt tinand cont de varsta?
Alte posibilitati nu sunt decat daca va angajatir cu c.i.m. ...intr-adevar, pentru incheierea unor astfel de contracte de asigurare va trebui sa va asigurati si banii necesari platii contributiilor.