avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare I.I.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare I.I.

Buna ziua,am 48 de ani ,in data de04.08.2011 am intrat in somaj pana in04 .08 .2012,acum sunt in perioada venitului de completare .In urma cu 1 an mi-am facut un I.I.si lucrez pe baza de contract de prestari servicii la un salon de infrumusetare(numai pe comision).In aceasta perioada nu am platit contributiile catre stat pt. ca au fost platite de la somaj.Tinand cont de varsta,vreau sa-mi platesc contributiile catre stat.Comisionul pe I.I.este mic(o suma modica),nu mi-as permite sa platesc contributiiile.Ce posibilitati am pt. plata lor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:35, 4 Noiembrie 2012
Trebuie sa incheiati contracte de asigurare cu Casa de Pensii, Casa de Asigurari de Sanatate, precum si cu AJOFM-ul.

Perioada pentru care se va incheia astfel de contracte de asigurare cu Casa de Pensii, Casa de Asigurari de Sanatate, precum si cu AJOFM-ul constituind stagiul de cotizare in sistemul public de pensii, in sistemul asgurarilor sociale de sanatate si in sistemul asigurarilor pentru somaj.
Daca inchei aceste contracte trebuie sa am si bani ca sa platesc lunar,AICI E PROBLEMA,comisionul pe I.I. este f. mic,nu-mi permit!Ce posibilitati mai sunt tinand cont de varsta?
Alte posibilitati nu sunt decat daca va angajatir cu c.i.m. ...intr-adevar, pentru incheierea unor astfel de contracte de asigurare va trebui sa va asigurati si banii necesari platii contributiilor.
Pot fi propriul meu angajat(la i.i.-ul meu)?Beneficiez,conform legislatiei de unele avantaje(48 de ani)? Un angajator ce avataje ar avea?
Nu puteti fi propriul dvs angajat , atata timp cat sunteti titular al unei I.I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributiile la stat pentru vechime irayysa irayysa As dori sa stiu si eu cum pot proceda pentru a avea vechime in munca( unde imi pot plati contributiile la stat) ,eu sunt in somaj pana in iunie 2013 si as ... (vezi toată discuția)
Asociat unic/administrator in somaj atodor atodor Asociatul unic al unei societati comerciale este si administratorul societatii cu CIM. Cum societatea inregistreaza pierderi in ultimele 5 luni, asociatul unic ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva contributii sociale MANFLORY MANFLORY Buna seara ma numesc Flori si as avea si eu o intrebare .in ultimi 20 de ani am o vechime de aproximativ 10 ani cu intreruperi intre luni,ani as putea sa ... (vezi toată discuția)