avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obligatia parintelui caruia nu i-a fost incredintat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obligatia parintelui caruia nu i-a fost incredintat minorul

Buna ziua,
as vrea sa stiu daca parintele caruia nu i-a fost incredintat copilul trebuie sa suporte toate cheltuielile in ceea ce priveste cresterea minorul in afara pensie de intretinere sau cheltuielile sunt impartite ambilor parinti?

va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:32, 28 Septembrie 2010
Exista o sentinta judecatoreasca de incredintare a minorului?

andymaurul
Da exista o hotarare definitiva si irevocabila si cu plata unei pensii alimentare de 100
de euro
Doar pensia de intretinere dar are dreptul de a contribui cu mai multi bani, alimente,etc...

avocat Claudiu Lascoschi
exista o diferenta intre a avea dreptul si a avea obligatia...
in cazul dvs, tatal are dreptul sa contribuuie si la alte cheltuieli pe langa pensie desi daca nu vrea, nimeni nu il poate obliga.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara bcfbmv bcfbmv Spuneti-mi va rog , cat este marja pentru plata pensiei alimentare pentru un copil si daca se tine cont si de alte datorii care le are cel ce trebuiesa sa ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului intr-o relatie de concubinaj Vociulescu Cristiana Vociulescu Cristiana Buna seara, ma numesc cristiana am 23 de ani si am un copil in varsta de 5 ani si 8 luni dintr-o relatie de concubinaj.minorul a luat nastere cand eu aveam ... (vezi toată discuția)
Copilul meu iordana-ionela iordana-ionela buna ziua,numele meu este dana,am 26 de ani si sunt mama de un an si sapte luni.am avut o relatie cu un barbat,am ramas insarcinata,dar nu am reusit sa mergem ... (vezi toată discuția)