avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general penalitati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

penalitati

buna ziua, vreau sa fac o factura de penalitati si am o nelamurire:
procentul de 0.1% se aplica la valoarea integrala a facturii, cu tva?
si aceste penalitati facturate sunt impozabile dar nu intra in cifra de afaceri, asa-i?
multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: eveevelina , utilizator 18:03, 28 Septembrie 2010
in primul rand trebuie sa ai un contract in care scrie modul de calcul al penalitatilor; daca nu ai contract semnat cu partenerul caruia vrei sa-i faci factura de penalitati, pe factura emisa trebuia sa-i scrii data scadenta si procentul de penalizare in caz de neplata.
procentul de penalizare se aplica la suma totala datorata ( practic cu tva), dar asupra penalitatilor nu se aplica TVA.
dpdv al cifrei de afaceri, depinde la care din ele te referi, codul fiscal are mai multe formule de calcul, in functie de situatia la care se refera.
de ex, penalitatile intra in calculul cifrei de afaceri in functie de care o firma isi stabileste impozitul minim anual.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire trecere la impozit pe profit andreeamares andreeamares Buna seara, Am si eu o nelamurire referitoare la trecerea la impozitarea pe profit. In calculul cifrei de afaceri pe 2014 (baza de calcul pt impozitarea pe ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri pentru 65.000 euro felisana felisana Am o nelamurire privind calculul cifrei de afaceri. In calculul cifrei de afaceri pentru plafonul de 65.000 euro in cazul scoaterii din evidenta TVA se iau ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati intretinere adipir adipir Buna ziua ! va rog daca doreste cineva sa posteze un programel excel , sau in alta forma privind calculul penalitatilor pentru apa rece si canal-meteorica ... (vezi toată discuția)