avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incadrare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incadrare functionar public

Buna ziua!
In statul de functii aprobat de minister apare o functie publica de referent III superior 1.
Va rog sa-mi spuneti daca este corect sa fie cerute studii superioare pentru aceasta functie si baza legala. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:39, 28 Septembrie 2010
Dupa parerea mea este corect iar legislatia specifica arata conditiile de studii si vechime in munca a persoanei care aplica pentru ocuparea unui asemenea post.
Multumesc.
Problema era ca in legea 188/1999 la art.9 scrie ca functiile din clasa a III -a sunt functii pentru a caror ocupare se cer studii liceale finalizate cu diploma de bacalaureat.
Nu este corect. Fp de referent este prevazuta pentru studii medii (este fp clasa III). Legea 188/1999 enumera clar fp clasa I (pentru studii superioare): inspector, consilier, expert, auditor si consilier juridic.
Doar in cazul personalului contractual, conform anexei I la legea 330/2009 este prevazut pentru studii superioare postul de referent de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul functionarului public, dupa trecerea de pe contractual Adela29 Adela29 Sunt angajata la primarie si pe baza OUG 63/2010 din contractual m-a transformat in functionar public, dar intre timp am terminat si facultatea. Salariu de ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionar contractual 2012 Calin82 Calin82 Sunt nou angajata intr-o primarie ,iar nemultumirea mea consta in salar 530ron net .Am absolvit o Facultate de 4 ani la zi, cu diploma de licenta si apoi din ... (vezi toată discuția)
Ce salariu poate obtine un consilier personal al unui primar? valetro valetro As vrea sa aflu cat se poate obtine, maxim,avind studii superioare economice,master CRP,si baza legala.Rugaminte (vezi toată discuția)