avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de mostenitor

- sunt casatorita de 2 saptamini,si locuiesc la adresa sotului meu,si automat trebuie sa-mi schimb c.i :intrebarea mea este cum pot face acest lucru daca bunica lui este decedata (ea fiind proprietara ecelui imobil) iar taxa de succesiune nu este dezbatuta
-care ar fi alta posibilitate sa-mi pot fece c.i la aceea adresa
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:47, 28 Septembrie 2010
Trebuie facuta succesiunea.
Sotul Dv. avind domiciliu la acea adresa, eventual, ar putea da o declaratie in fata notarului prin care confirma realitatea domiciliului dv.impreuna cu dinsul la adresa respectiva.
Cziffra_virgil a scris:

Sotul Dv. avind domiciliu la acea adresa, eventual, ar putea da o declaratie in fata notarului prin care confirma realitatea domiciliului dv.impreuna cu dinsul la adresa respectiva.

Nu are nici o valabilitate. La Evidenta populatiei i se va solicita titlul de proprietate ( contract de vanzare cumparare, certif. de most. etc.) si prezenta proprietarului. Or, nefiind dezbatuta succesiunea, defuncta nu are cum sa se prezinte:) asa ca trebuie dezbatuta succesiunea si sa ii faca proprietarul acte sa o ia in spatiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa gasesc mostenitorii unei persoane ? clienta noua clienta noua Intr-un lant succesoral complet, lipseste numai certificatul de most.al unei cumnate a mea. Aceasta a murit in urma fratelui meu, si ei nu au avut copii. Ea a ... (vezi toată discuția)
Drept indiviz de 1/2 parte din casa precum si terenul aferent, in cond. statutului c.a.p. si a leg.58 si 59/1974 amot amot In primul rand, multumiri pentru raspunsurile la intrebarile formulate de mine privitoare la procesul avand cauza : \" Anulare act : Titlu de ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii dupa expirarea termenului legal de 6 luni. Cristi_C Cristi_C Bunicul meu a decedat in urma cu 7 ani. Bunica mea a continuat sa locuiasca in casa aflata pe numele lui, ingrijindu-se de terenurile aflate pe numele ... (vezi toată discuția)