avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu terenul din jurul casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu terenul din jurul casei

Buna ziua, sunt proprietara unui apartament achizitionat de la fost proprietar pe legea 112, intr-un imobil situat in centrul capitalei unde mai sunt doi proprietari. Din cate stiu eu, terenul (curtea) din jurul casei este in proprietatea statului, si nici unul dintre proprietari, inclusiv eu, nu plateste chirie pt. acest teren.
Recent unul dintre vecini, care detine si singurul garaj al casei, a incuiat poarta din fata garajului si refuza sa dea cheia celorlalti proprietari si chiriasilor mei, pe motiv ca plateste impozit la stat pe acea parte din curte prin care trebuie sa treaca cu masina atunci cand o baga in garaj.
Din cauza aceasta, chiriasii, care au intrarea spre apartamentul meu pe langa acel garaj, trebuie sa foloseasca poarta cealalta si sa ocoleasca intregul imobil pentru a intra in casa.
Intrebarea este, cum este posibil ca vecinul meu sa plateasca impozit pe un teren despre care stiu ca inca nu poate fi cumparat de la stat?
De asemenea, daca ar fi adevarat ca a intrat in proprietaea terenului, sau daca sa zicem ca a inceput sa plateasca chirie la stat, acest lucru nu se stabileste impreuna cu toti proprietarii, nu trebuie facuta o impartire a terenului de comun acord? Cine decide ce parte a curtii revine fiecarui proprietar si cum este posibil acest lucru fara instiintarea tuturor?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: iuulian , utilizator 12:19, 13 Mai 2022
E clar ca vecinul dvs. abuzeaza asupra proprietatii,curtea fiind proprietate comuna deci poate fi folosita egal.Cea ce spune el cu impozitul ii doar asa ca sa para el victima sa poata stapani doar el.Curtea e proprietatea tuturor fiind folosita si impartita la mica intelegere.
In ce mod spuneti ca "detine" garajul? Este cumparat, inchiriat...?
aveti toti doar un drept de folosinta al terenului din jurul casei.vecinul dvs a comis un abuz.
garajul este proprietatea sa
Are contract de inchiriere pe garaj da nu vrea sa il arate, mergeti la primarie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren casa nationalizata misha1 misha1 Buna seara! In luna august s-a vehiculat ideea ca guvernul a pregătit un proiect de lege care stabileşte că proprietarii de case naţionalizate care au ... (vezi toată discuția)
Dezmembrarea proprietatii comune totyox totyox buna ziua locuiesc intrun imobil unde suntem doi proprietari, casa cu etaj,parterul casei este a mea iar etajul are alt proprietar,mai avem curte in curte doua ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ContSters78644 ContSters78644 buna ziua.va rog sa ma alutati cu niste raspunsuri.situatie f complicata teren curti-constr intravilan de 320 m2 forma dreptunghiulara cu latura de 12 m la ... (vezi toată discuția)