avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării CREDIT CU GAJ PE UN GARAJ SUB BLOC
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

CREDIT CU GAJ PE UN GARAJ SUB BLOC

As dori sa iau un credit pe un termen de 1 an si sa pun gaj un garaj su b bloc. Mentionez ca garajul este dotat cu aer conditiont ,este izolat cu polistiren pe toata suprafata interioara, are apa curenta,gresie, faianta,neoane pentru iluminat, usa dubla (una termopan si cealalta de exterior). Suprafata esre de 18m patrati. Va rog ajutati-ma cu vreun sfat sau ceva legal daca cunoasteti.
Cel mai recent răspuns: Ruse Bogdan - Evaluator ANEVAR , Evaluator 23:06, 28 Septembrie 2010
Va trebui sa apelati la un consultant al bancii de unde doriti sa luati credit.
Dar, daca garajul respectiv nu are cadastru si nu este intabulat, separat de celelalte unitati locative din acel bloc, nu cred ca o sa accepte vreo banca sa-l puneti gaj! ... dar, merita sa incercati!
Nu ati precizat aspectul esential daca,pentru spatiul cu destinatia de garaj ,detineti documente de proprietate
Bancile nu accepta varianta cu gaj,a unor suprafete/imobile ,cu statut juridic incert
Da,am omis sa va spun ca detin acte de proprietate pe garaj, precum si act de cadastru si extras carte funciara.
Daca garajul este inscris in CF, documentele de achizitie sunt clare si dreptul de proprietate nu este grevat (de exemplu daca dreptul de proprietate este grevat de o inchiriere atunci banca va solicita o clauza speciala in contractul de inchiriere), atunci din punct de vedere juridic se poate lua in garantie ; pentru acest tip de imobil exista si cerere pe piata deci este posibil ca anumite banci sa va accepte acest tip de garantie. In medie valoarea creditului care se poate acorda este de maxim 60-70% din valoarea de piata a garajului, valoare estimata in urma evaluarii de catre un expert evaluator agreat de catre banca. Cel mai corect este sa mergi la banci sa discutati, sa vedeti care banca accepta garantia si daca va incadrati ca nivel de venituri si grad de acoperire.

Cu stima,
Bogdan R

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantare drepturi reale iustinian 13 iustinian 13 Buna ziua, In primur rand vreau sa intreb daca contractul de inchiriere este un drept real? si in al doilea rand am o speta: o firma a conrtactat un imprumut ... (vezi toată discuția)
Schimbare de bun ipotecat alsatraiteur alsatraiteur Buna ziua ! Am cumparat o proprietate si pentru cumpararea ei am facut un imprumut la banca pentru care a trebuit sa pun ipoteca un apartament. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Ipoteca pe garsoniera confort 2 in suprafata de 23mp? hashisha hashisha Stimati domni, V-as ruga daca se poate sa-mi raspundeti cat mai repede la intrebarea daca un imobil de tip garsoniera confort 2 in suprafata de 23 mp poate ... (vezi toată discuția)